Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Patru români, întorși cu malarie severă din Zanzibar. Unul dintre ei este în stare gravă

  • Patru persoane infectate cu malarie severă s-au internat în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş".
  • Este vorba despre români care au călătorit în Zanzibar. Unul dintre aceștia se află în stare gravă la Terapie Intensivă.
  • De altfel, în ultimele ultimele trei luni, au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie la persoane care au călătorit în Africa, avertizează Ministerul Sănătății.

Află ce simptome au românii întorși cu malarie severă din Zanzibar.

Expert, despre atacul cibernetic de la Parlament: unul "low skill", hackerul nu știa exact unde a intrat

  • Atacul cibernetic asupra Camerei Deputaților a fost unul ”low skill, adică nu e nevoie de foarte multă pricepere”, deoarece ”atacatorul inițial nu știa exact unde a intrat și pe urmă a realizat că a intrat în infrastructura statală a unei țări”, a explicat Gabriel Cârlig, expert în securitate cibernetică, a explicat, în direct la Euronews România.
  • Specialistul susține că ”cel mai probabil, hackerii au obținut prin varii surse niște parole și nume de utilizator ce ar putea fi legat de domenii care îi leagă de Camera Deputaților și de sistemele lor informatice”.
  • ”Dacă ar avea acces la ce se întâmplă în Camera Deputaților, în mod clar nu ar cere doar 0,8 bitcoin. Ar cere mult mai mult”; a spus Cârlig.

Află de ce atacul cibernetic de la Parlament a fost unul "low skill".

Războiul din Ucraina a luat vieți, dar nu a distrus visuri. Gemenele Sofia și Zlata, campioane la patinaj artistic, au fugit din Odesa cu părinții la București

  • Gemenele Sofia și Zlata provin din Odesa și sunt campioane la patinaj artistic.
  • De mai bine de un an, ele au lăsat în urmă bunicii, prietenii și s-au mutat cu părinții la București, pentru a fi în siguranță.
  • Condițiile de antrenament de la noi sunt, însă, departe de cele din Ucraina, pentru că patinajul artistic nu este un sport popular în România.

Citește povestea gemenelor Sofia și Zlata, campioane la patinaj artistic, care au fugit din Odesa cu părinții la București.

Opozantul rus Vladimir Kara-Muza, dispărut în sistemul penitenciar din Rusia. Acesta ispășește o pedeapsă de 25 de ani

  • Opozantul rus, Vladimir Kara-Murza, în vârstă de 42 de ani, care ispășește o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru înaltă trădare, este în prezent dispărut după ce a fost transferat într-o locație necunoscută din Rusia.
  • Activistul și jurnalistul Alexander Podrabinek a scris pe Facebook că a încercat să îi trimită o scrisoare lui Kara-Murza în închisoarea din regiunea Omsk, dar documentul a fost returnat cu o notă în care se spunea disidentul rus nu se mai află acolo.
  • Potrivit canalului de știri Telegram Agentstvo, avocatul lui Kara-Murza, Vadim Prokhorov, a declarat că un alt avocat a încercat să-l viziteze luni pe activistul politic, dar i s-a spus că nu se află în închisoare.

Află cine este opozantul rus Vladimir Kara-Muza, dispărut în sistemul penitenciar din Rusia.

Noile troleibuze Solaris intră în trafic din acest week-end. Pe ce linie vor circula în paralel cu autobuzele

  • Noile troleibuze Solaris vor ieși pe traseu, începând de sâmbătă, 3 februarie. Acestea vor circula pe linia 61, care va prelua traseul liniei de autobuz 336, între Complex Comercial Apusului și Piața Rosetti.
  • Edilul Capitalei a precizat că astfel, linia de autobuz 336 devine linia de troleibuz 61.
  • Primăria Capitalei a cumpărat cele 100 de troleibuze noi de la compania Solaris, după ce a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Citește mai multe detalii despre noile troleibuze Solaris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE