Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Vacanțele early booking sunt cu 30% mai ieftine. Românii țin cont și de cursul valutar, când își aleg destinațiile favorite

  • Vacanțele Early Booking, cumpărate cu șase luni înainte, sunt cu 30% la sută mai ieftine. Reprezentanții agențiilor de turism spun că românii încep să-și planifice, din nou, vacanțele din timp, așa cum obișnuiau înainte de pandemie.
  • Mai nou, oamenii se uită și la cursul de schimb valutar când își aleg concediile. De exemplu, una din țările preferate de români pentru vacanța de vară este Turcia, unde lira turcească s-a depreciat cu peste 40%,în fața leului, în ultimul an. Asta înseamnă că turiștilor le rămân mai mulți lei de cheltuit. 

Citește mai multe despre Vacanțele Early Booking.

Producătorul rachetelor Taurus cere Germaniei să cumpere mai multe arme. Berlinul a alocat Apărării în anul 2023 numai 1,57% din PIB

  • Consorţiul producător de armament MBDA, care fabrică rachetele de croazieră Taurus, printre altele, a criticat într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul german Augsburger Allgemeine lentoarea cu care guvernul german lansează comenzi pentru achiziţii militare.
  • Acest fapt determină producătorii să renunţe la fabricarea unor tipuri de arme pentru că nu consideră viabil economic să menţină linii de producţie cu activitate redusă ori chiar oprite în lipsa contractelor, relatează agenţia EFE.

Citește mai multe despre subiect, aici.

Credincioşii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc duminică, 31 martie, Paştele

  • Credincioşii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc duminică, 31 martie 2024, Paştele. În acest an, Paştele Ortodox va fi sărbătorit pe 5 mai.
  • Arhiepiscopul-Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, a transmis, în Scrisoarea pastorală pentru Solemnitatea Învierii Domnului, că, din păcate, cântarea de bucurie pascală proclamată de Biserică contrastează cu strigătele care provin din atâtea situaţii dureroase, tot mai frecvente în lume şi aproape de noi, precum: războaiele, nedreptatea, inegalitatea şi sărăcia, potrivit Agerpres.

Citește mai multe despre Credincioşii romano-catolici şi protestanţi care sărbătoresc pe 31 martie, Paştele

PROIECT: Autorităţile ar putea fi obligate să anunţe cetăţenii că urmează să le expire actele

  • Instituţiile statului ar putea fi obligate să anunţe cetăţenii, înainte să le expire cărţile de identitate, paşaportul şi permisul de conducere. Notificarea ar urma să fie făcută, prin SMS sau e-mail, înainte cu 90 de zile de data expirării documentelor, potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul USR Raoul Trifan.
  • ”Înainte de a sancţiona cetăţenii pentru lipsa unor documente personale actualizate, statul ar trebui să faciliteze pe cât posibil demersurile birocratice. E cât se poate de firesc, dat fiind ritmul accelerat al vieţii cotidiene, ca unii cetăţeni pur şi simplu să uite sau să amâne reînnoirea documentelor personale.”

Citește mai multe despre subiect, aici.

România în afara Schengen terestru, mai săracă. Pierderile industriei de transporturi au depășit 19 miliarde de euro, din cauza neaderării

  • Blocarea accesului în spațiul Schengen terestru aduce pierderi pentru România: țara noastră pierde cel puțin 2% din PIB anual, din cauză că nu face parte din familia Schengen, arată calcule guvernamentale. Cei mai furioși sunt transportatorii rutieri, care uneori așteaptă chiar și câteva zile la granița cu Ungaria sau Bulgaria pentru a duce marfă în vestul Europei.
  • Așteptarea din vămi are și efecte asupra mediului, prin emisiile de carbon care ajung în atmosferă. Ne aflăm la final de martie 2024 și nimeni nu oferă un orizont de timp despre când ar putea România adera în final la spațiul de liberă circulație.

Citește mai multe despre subiect, aici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE