Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Cătălin Cîrstoiu vrea o confruntare cu Nicușor Dan și Piedone: Să vedem ideile, vorbesc despre proiecte pentru București

  • Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PSD și PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, a anunțat joi că vrea să participe la o ”confruntare” cu principalii săi contracandidați, primarul general Nicușor Dan și cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru a prezenta proiectele sale pentru București.
  • Cătălin Cîrstoiu a afirmat că este încrezător în șansele sale și, în acest moment, nu ține cont de cercetările sociologice în care îl creditează pe Cristian Popescu Piedone cu șanse mari de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei.
  • ”Sondajul cel mai clar va fi în data de 9 iunie (data alegerilor locale, n.red)”, a precizat medicul care este și manager al Spitalului Universitar din București.

Citește mai multe despre declarațiile lui Cătălin Cîrstoiu.

Rusia acuză că ”naționaliști ucraineni” ar fi implicați în atacul din Moscova. Reacția SUA: ”Un nonsens”

  • Procurorii din Rusia a anunțat joi că dispun de probe potrivit cărora agresorii care au împușcat mortal peste 140 de persoane la sala de spectacole Crocus din Moscova au avut legătură cu ”naționaliști ucraineni”.
  • Afirmațiile anchetatorilor ruși au fost respinse de Statele Unite care au catalogat anunțul drept un ”nonsens” și o propagandă nefondată.
  • Rusia a învinuit încă de la început Ucraina că ar avea legătură cu atacul, deși oficialii de la Kiev au negat acuzațiile, iar gruparea Statul Islamic a revendicat agresiunea.

Citește mai multe despre acuzațiile Rusiei.

Românii visează la săptămâna de lucru de patru zile. Puține companii acceptă ca angajații să aibă vinerea liberă

  • Săptămâna de lucru de patru zile, implementată de multe companii de pe toate continentele, rămâne un vis frumos pentru români.
  • Mulți angajați vor, însă patronii nu prea îmbrățișează ideea. Unii dintre cei care au riscat, însă, spun că au avut numai de câștigat după ce le-au oferit angajaților o zi liberă în plus pe săptămână.
  • În sistemul public de la noi, funcționează mai cu seamă programul scurt de vineri.

Citește mai multe despre săptămâna de lucru de patru zile.

O minte sclipitoare. Un băiat din Năvodari face calcule complicate în timp record, fără hârtie și creion, și câștigă aurul la competiții internaționale

  • Un băiețel de clasa a II-a din Năvodari uimește lumea.
  • A câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Turcia și are în palmares alte zeci de trofee.
  • Face calcule complicate în doar câteva secunde, fără creion și caiet sau calculator.

Citește mai multe despre Iustin Ștefan Petcu, câștigătorul aurului la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Turcia.

EXCLUSIV. Fostul președinte Emil Constantinescu: ”NATO a fost un instrument de transformare pașnică a Europei”

  • Emil Constantinescu, fost președinte al României (1996-2000), a fost invitatul ediției speciale a emisiunii ”Vocile care contează” de la Euronews România, în contextul în care România celebrează vineri 20 de ani din momentul în care a aderat la NATO.
  • Cu un război la granițele României nu putem să nu ne întrebăm ce ar fi fost țara noastră fără umbrela militară a celei mai puternice alianțe militare din lume.
  • Invitat în studioul Euronews România, Emil Constantinescu a vorbit despre situația complicată în care s-a aflat România în anul 1989 și cum NATO ”a fost un instrument de transformare pașnică a Europei”.

Citește mai multe despre declarațiile lui Emil Constantinescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE