Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China vrea să restricționeze folosirea telefonului la două ore pe zi în cazul copiilor

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China (CAC) a anunțat miercuri că ar trebui limitată la maximum două ore pe zi folosirea telefoanelor inteligente pentru copiii sub vârsta de 18 ani. Măsura a avut drept consecință scăderea valorii acțiunilor companiilor din domeniul tehnologiei, relatează agenția Reuters.

Reprezentanții CAC vor ca furnizorii de dispozitive inteligente să introducă programe care să le interzică utilizatorilor cu vârste mai mici de 18 ani să acceseze Internetul de pe telefoanele mobile între orele 22:00 și 6:00.

Furnizorii ar trebui să stabilească şi limite de timp în baza reformelor propuse, a mai anunţat instituția chineză.

Potrivit sursei citate, utilizatorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani vor putea accesa Internetul două ore pe zi, în vreme ce minorii sub 16 ani vor putea folosi acest serviciu doar o oră pe zi. În schimb, copiii sub vârsta de opt ani vor putea accesa Internetul doar opt minute zilnic.

Autoritatea chineză a mai menționat că furnizorii de servicii ar trebui să permită părinților să renunțe la limitele de timp pentru copiii lor.

În consecință, acțiunile firmelor chineze de tehnologie au scăzut bursa de la Hong Kong, după ce CAC și-a publicat proiectul, care se va afla în dezbatere publică până la data de 2 septembrie.

Aplicațiile care au aplicat deja restricții pentru tineri

În ultimii ani, autoritățile chineze și-au exprimat îngrijorarea în condițiile în care au crescut rata miopiei și dependența de Internet în rândul tinerilor.

În 2021, Guvernul de la Beijing a impus o serie de restricții pentru jucătorii de jocuri video cu vârsta sub 18 ani. Acest lucru s-a dovedit a fi o lovitură de proporții pentru giganții din domeniul jocurilor de noroc, precum Tencent.

Platformele de partajare video precum Bilibili, Kuaishou și ByteDance au implementat din 2019 "moduri pentru adolescenți" care restricționează accesul utilizatorilor la conținut și durata de utilizare.

Douyin, aplicația asemănătoare cu TikTok a companiei ByteDance, interzice adolescenților să o folosească mai mult de 40 de minute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE