Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China simulează un atac asupra Taiwanului. Trupele chineze au desfășurat exerciții militare în apropierea țării ”inamice”

Armata chineză a simulat lovituri de precizie împotriva Taiwanului, în cea de-a doua zi de exerciții militare efectuate în jurul insulei autonome.

Ministerul Apărării de la Taipei a avertizat că au avut loc mai multe misiuni ale forțelor aeriene chineze, inclusiv exerciții cu rachete.

China, care revendică Taiwanul guvernat democratic ca teritoriu propriu, efectuează trei zile de exerciții militare în jurul insulei, la o zi după ce președinta taiwaneză s-a întors dintr-o scurtă vizită în Statele Unite.

În ultimii trei ani, China și-a intensificat presiunea militară împotriva Taiwanului și a efectuat misiuni periodice fără să încalce spațiul aerian sau teritorial al insulei.

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că, în ultimele 24 de ore, a observat peste 70 de avioane ale forțelor aeriene chineze și nouă nave militare în jurul Taiwanului.

Japonia şi China, negocieri pe probleme maritime în contextul manevrelor militare chineze

Oficiali chinezi şi japonezi de rang înalt s-au reunit luni la Tokyo pentru a discuta probleme maritime privitoare la apele teritoriale contestate din Marea Chinei de Est, în timp ce forţele armate ale Beijingului desfăşoară exerciţii militare în jurul Taiwanului, informează Reuters.

Rundele respective de dialog bilateral au loc periodic din 2012.

De data aceasta, tratativele se suprapun cu misiunile unor nave şi avioane militare chineze, care simulează atacuri asupra Taiwanului după vizita în SUA a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen. Aceasta s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Kevin McCarthy, provocând iritare la Beijing, ca de fiecare dată când au loc întâlniri între oficiali taiwanezi şi americani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE