Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China: Cel puțin 11 oameni au murit și alți 13 sunt dați dispăruți, după taifunul Doksuri

Cel puțin 11 oameni au murit și alți 13 sunt dați dispăruți în urma ploilor torențiale din China provocate de taifunul Doksuri, în timp ce un altul ar putea lovi țara.

Taifunul Doksuri a adus prăpădul în Beijing și nordul Chinei, iar autoritățile reușesc cu greu să facă față. Cel puțin 11 oameni au murit, sunt 13 dispăruți la acest moment și foarte mulți sinistrați, potrivit Reuters.

Imaginile sunt cu adevărat dramatice. Unii părinți au fost fotografiați cum își cară copiii prin noroi în cartiere inundate, după zile la rând de ploi abundente, provocate de taifunul Doksuri, în Beijing, China.

Căile ferate și traficul au avut și ele de suferit. Unele poduri au fost rupte, drumurile, inclusiv autostrăzi, acoperite de apă și se estimează că autoritățile au evacuat aproape jumătate de milion de persoane din comunitățile vulnerabile, amenințate de pericol.

Meteorologii au emis inclusiv avertizări pentru risc maxim de alunecări de teren.

Unele voci susțin că taifunul Doksuri a declanșat inundații dintre cele mai nefaste din ultimele cinci decenii.

Nivelul de precipitații este neobișnuit chiar și pentru Beijing, care are parte, în general, de un climat moderat.

La fel ca în multe părți ale lumii, în ultimele săptămâni, în China s-au înregistrat fenomene meteo extreme, la poluri opuse, pe care unii oameni de știință le-au pus în legătură cu schimbările climatice. Iar veștile rele nu par să se oprească aici. Va urma un alt taifun în China. Potrivit meteorologilor, „Khanun” se va apropia de zonele de coastă din estul țării în această săptămână.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE