Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Patru români morți, printre victimele accidentului de lângă Veneția

Update: Ministerul Afecerilor Externe anunţă, miercuri seară, că patru cetăţeni români se află între victimele accidentului din Italia.

04/10/2023 , 20:52

Liderii politici, mesaje de condoleanțe după ce patru români au murit în accidentul de lângă Veneția

Președintele și premierul României au transmis mesaje condoleanțe, după ce MAE a anunțat că patru persoane de origine română se află printre persoanele decedate.

”Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare.”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, Marcel Ciolacu transmite condoleanțe familiilor îndurerate.

”Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia. Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite.Dumnezeu sa-i odihnească!”, a declarat premierul.

04/10/2023 , 20:46

MAE: patru români, printre persoanele decedate lângă Veneția

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români”, transmite MAE.

Știrea inițială: Cel puțin 21 de persoane au murit, iar alte aproape 20 au fost rănite, marți seara, la Veneția, după ce un autobuz ce transporta turiști a căzut de pe un pod și a luat foc. Printre victime se numără cetățeni ucraineni, francezi și germani, notează agenția France Presse, citată de Agerpres.

"Bilanţul, provizoriu, arată cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spital, multe dintre acestea fiind în stare foarte gravă", a anunţat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto

Oficialul italian susține că este vorba despre ”o tragedie de proporţii enorme”.

Printre victime se numără turişti ucraineni, germani și francezi, a precizat un purtător de cuvânt al Primăriei din Veneția, conform agenției ANSA. Trei ucraineni, un croat, un german şi un francez se numără printre răniţi.

MAE declarase inițial că nu există victime de origine română

Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, a declarat, marţi seara, că până în prezent nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia.

"Accidentul a implicat şi câţiva minori", a făcut cunoscut guvernatorul regiunii Veneto pe Facebook.

Autoritățile italiene au mai precizat că identificarea persoanelor decedate era în desfășurare în noaptea de marți spre miercuri. Misiunea pompierilor a fost îngreunată din cauza caroseriei autobuzului care a luat foc și care s-a răsturnat pe acoperiș.

Bilanţul s-ar putea înrăutăţi deoarece salvatorii aşteptau să se răcească bateriile vehiculului hibrid - electric/metan - pentru a-l putea muta şi a se asigura că nu se află alte victime prinse în interior.

Potrivit cotidianului Il Corriere della Sera, autobuzul a ieşit de pe banda de circulaţie, a spart parapetul de protecţie de pe margine şi s-a prăbuşit pe calea ferată după o cădere de 30 de metri.

Ministrul de interne, Matteo Piantedosi, a declarat că "factorul agravant l-a reprezentat funcţionarea cu gaz metan (a autobuzului), astfel că focul s-a extins rapid". "Bilanţul este tragic şi dramatic şi mă tem că se va înrăutăţi", a declarat el la ştirile postului public de televiziune Rai1.

Știrea inițială:

Un autobuz s-a prăbușit, marți seară, de pe un pod, la Mestre, în apropierea Veneției, a anunțat primarul orașului, Luigi Brugnaro, relatează Euronews. Sunt cel puțin 20 de morți, din informațiile care se cunosc până acum.

Primarul Veneției a descris „o scenă apocaliptică”.

„O tragedie a lovit comunitatea noastră în această seară”, a scris Luigi Brugnaro pe Facebook, adăugând că sunt „numeroase victime” printre cei aflați la bordul autobuzului, care s-a prăbușit de pe un pod.

„Am cerut imediat ca orașul să intre în doliu, în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuz. O scenă apocaliptică, nu există cuvinte”, a spus primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

Cel puţin 20 de persoane au murit. Se crede că vehiculul ar fi aterizat pe o cale ferată și că a luat foc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE