Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Trei morți după un atac armat într-un mall din Thailanda. Un adolescent de 14 ani, principalul suspect

Trei oameni au murit, iar alți patru au fost răniți într-un atac armat comis într-un centru comercial din Bangkok, capitala Thailandei. Un adolescent de 14 ani suspectat de comiterea violențelor a fost arestat de polițiști, relatează agenția Reuters.

Principalul suspect este audiat de anchetatori în legătură cu atacul care a avut loc la Siam Paragon, un centru comercial cu produse de lux din capitala thailandeză. Biroul Central de Investigații a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine cu cel suspectat de comiterea atacului. Adolescentul purta pantaloni de culoare kaki și o șapcă de baseball.

Martorii au spus că mulțimi de oameni au părăsit clădirea, unul dintre centrele comerciale dintr-o zonă populară atât printre turiști, cât și printre thailandezii înstăriți. Pe rețelele de socializare au apărut clipuri cu oameni aflați la cumpărături, inclusiv copii, care au fugit speriați din centrul comercial, împânzit de forțe de ordine după comiterea atacului.

Thailanda se confruntă frecvent cu atacuri armate. În 2022, un fost polițișt a ucis 22 de copii într-o grădiniță, în timp ce în 2020 un soldat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit alte 57, într-un atac violent comis în patru zone ale orașului Nakhon Ratchasima din nord-estul Thailandei și din împrejurimi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE