Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce vacanțe preferă românii de sărbători. Stațiunile balneoclimatice, dar și cele turistice înregistrează cereri mai mari anul acesta

Băile Felix, Călimănești-Căciulata și Balvanyoș sunt primele trei stațiuni balneo din țară, căutate de turiști pentru vacanța de iarnă din acest an. Și stațiunile montane înregistrează o cerere mai crescută față de anul trecut, astfel că a crescut interesul românilor pentru pachetele turistice de sărbători.

Românii preferă stațiunile Băile Felix, Călimănești-Căciulata și Balvanyoș

Conform unui raport recent, cererea a crescut cu 17% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce în zona de munte, principalele vânzări au fost în stațiunile Predeal, Poiana Brașov și Sinaia, cu o creștere de 5% până în acest moment.

În continuare, interesul pentru rezervările la pachetele pentru Sărbătorile de iarnă este crescut, până pe 30 noiembrie turiștii putând beneficia de reduceri din tariful de bază. Se preconizează o creștere totală de 20% față de anul trecut în ultima etapă - last minute.

De asemenea se observă o creștere a interesului turiștilor față de stațiunea Mamaia și Delta Dunării.

Cât costă un sejur de sărbători

De Crăciun, un sejur de 3 nopți în Sinaia variază între 1607 lei/persoană la un hotel de 4 stele, cu masă festivă de Crăciun și cine tradiționale și 728 lei/persoană la un hotel de 3 stele. Tot de Crăciun, pentru litoral de acestă dată, prețul unui pachet turistic de 3 nopți pentru un hotel de 4 stele este de 1592 lei/persoană, cu demipensiune și acces la spa, cu o reducere de 10% până pe 30 noiembrie.

Pentru Revelion, în Delta Dunării, un pachet turistic pornește de la 1306 lei/persoană/sejur, cu cină festivă pentru noaptea dintre ani și acces la toate facilitățile unei unități de 5 stele.

Pentru zona de munte, de Revelion, în Poiana Brașov, tarifele pleacă de la 1415 lei/persoană/sejur, la o unitate de 3 stele, cu mic dejun și pot ajunge la 5691 lei/persoană/sejur - cazarea într-o suită cu cine festive, premii, muzică live și numeroase surprize.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE