Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De la Roma la pârtii: Un nou tren de noapte din Italia va circula de luna viitoare

Italia vrea ca turiștii să "redescopere bogățiile sale" într-un mod durabil, cu mai multe rute de trenuri planificate de anul viitor din Milano și Genova.

Sezonul de schi este aproape, iar dacă vă doriți să ajungeți în Dolomiți în acest an, Italia tocmai a dezvăluit un nou mod interesant de a ajunge acolo.

Începând cu 15 decembrie, un tren de lux cu vagon de dormit va circula de la Roma către faimoasa stațiune de schi Cortina d'Ampezzo.

Acesta este primul din mai multe rute noi de "trenuri turistice" ale companiei feroviare de stat italiene Ferrovie dello Stato (FS).

Ce știm despre noul tren cu vagon de dormit de la Roma?

Trenul Espresso Cadore este așteptat să plece în fiecare vineri seara în această iarnă, ducându-i pe pasageri în locuri priveliști montane uluitoare a.

FS urmează să publice în curând mai multe informații despre orarul și prețurile exacte, iar biletele vor putea fi rezervate pe site-ul Trenitalia începând cu 18 noiembrie.

Cu toate acestea, vor fi oferite prețuri diferite. Serviciul cu 220 de paturi va fi împărțit în vagoane de două persoane la clasa I și a II-a și vagoane de dormit de patru și șase persoane.

Pasagerii pot aștepta într-un vagon restaurant și un bar deschis toată noaptea. Deoarece este orientat spre călătoriile la schi, "Cadore" Express va avea, de asemenea, spațiu de depozitare și încărcare pentru biciclete și schiuri. În cazul în care călătoriți în ultimul moment, la bordul trenului se pot achiziționa abonamente de închiriere de biciclete electrice și abonamente de schi.

Vagoanele scoase din uz în anii '80 și '90 vor fi refolosite pentru cabinele trenului. FS spune că acestea au fost "proiectate pentru a oferi o experiență unică, nemaiîntâlnită până acum în panorama transportului feroviar italian".

Ce alte rute de trenuri turistice lansează Italia?

Această continuitate între trecutul și prezentul glamour al Italiei este o linie de legătură pentru noile rute feroviare.

Compania feroviară a țării folosește trenuri "de lux" și de epocă pe unele dintre cele mai populare linii, precum și pe itinerarii mai puțin cunoscute, relatează site-ul de știri The Local.

Dar există ceva pentru toată lumea în cadrul inițiativei Treni Turistici Italiani (Trenuri Turistice Italiene), care va include trei tipuri diferite de servicii, de la cele de lux la trenuri regionale mai lente.

Toate acestea vor avea ca scop să facă din călătoria cu trenul "o parte integrantă a vacanței", potrivit FS - o piatră de încercare a călătoriilor mai lente și durabile.

Un alt serviciu nou va lega Roma de ruinele din Metaponto, în Basilicata, și Reggio Calabria, în sudul Italiei. Milano va avea un nou serviciu către Genova prin orașul portuar toscan Livorno.

Aceste și alte rute sunt pe cale să fie deschise în 2024, urmând ca FS să ofere mai multe detalii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE