Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Trenul plutitor” din Thailanda, una dintre cele mai captivante călătorii feroviare din lume

„Trenul plutitor” din Thailanda ar putea fi una dintre cele mai captivante călătorii feroviare din lume, scrie Euronews, datorită peisajului cu întinderi nesfârșite de apă, pe care unii pasageri îl descriu ca fiind desprins din animațiile japoneze.

La prima vedere, oricine ar putea avea impresia că șinele sunt așezate direct pe luciul apei și că trenul chiar plutește.

Dar nu e așa. Un barcagiu curios îl urmărește de la distanță cu privirea, în timp ce pasagerii care alunecă pe calea ferată acvatică fac fotografii pe la ferestre.

Alții coboară din vagoane pe podul îngust pentru cel mai reușit selfie.

Călătoria cu acest tren devine tot mai căutată în Thailanda, în special pentru că turiștii și localnicii își doresc altceva, ceva cu adevărat memorabil, oricât de fascinante ar fi templele și plajele cu palmieri și nisip alb.

Aventura începe înainte de răsăritul soarelui. Cu ochii mijiți, sute de pasageri se adună în gara veche de un secol, Hua Lamphong, ca să plece la drum. Traseul începe în capitala Bangkok şi traversează barajul Pasak Jolasid din provincia Lop Buri, o călătorie de vreo șase ore.

Lily are 11 ani și a mers cu trenul împreună cu mama ei.

„A fost uimitor. Este plăcut să călătorești, să fii în aer liber și să iei o gură de aer curat”, a spus ea pentru AFP.

„Este foarte interesant. Este prima dată când iau un tren în Thailanda”, a povestit o altă tânără. „Cei mai mulți turiști văd doar obiectivele clasice din această țară”.

Unii pasageri compară traseul cu celebra scenă a trenului din Spirited Away, o animație japoneză din 2001, produsă de Studio Ghibli.

Trenul circulă doar în weekenduri, din octombrie până în ianuarie sau februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE