Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce trebuie să știe părinții înainte de expunerea la soare a copiilor. Explicațiile specialiștilor

Vara este momentul ideal în care să ne bucurăm de vacanță cu familia, însă părinții trebuie să fie foarte atenți când vine vorba de expunerea copiilor la soare și să îi protejeze pe aceștia.

Specialiștii spun că există o serie de reguli esențiale ce trebuie respectate când ieși cu cel mic la plimbare, pe plajă sau la piscină.

Irina Costache, medic pediatru: „Nu expunem copilul direct la soare, apropape niciodată. Folosim pălărie, haine vaporoase, creme cu protecție solară și respectăm orele în care simțim că nu este atât de cald. Cremele (n.red.) trebuie aplicate cu cel puțin 15 minute înainte de expunerea directă a copilului la soare, deci le aplicăm în cameră dacă se poate, nu pe plajă. Trebuie reaplicate la intervale regulate, depinde de ce face copilul. Dacă rămâne doar pe mal, atunci putem reaplica crema și după o oră, o oră și jumătate. Însă dacă copilul merge în apă, apropape după fiecare îmbăiere.

Piscina este un subiect foarte delicat când locuiești în oraș, pentru că tendința atunci când mergi la piscină este să nu respecți ora prânzului, să nu pleci. Acesta este riscul pe care l-am observat. Copiii rămân și pe perioada prânzului la piscină, fie că stau foarte puțin să mănânce în interior, fie că rămân sub umbrelă și există riscul insolației și al arusrilor solare. Oricât de bună ar fi o cremă de protecție, expunerea între orele 12:00 și 15:00-16:00 rămâne foarte, foarte nocivă pentru pielea unui copil care este și mai sensibilă decât a unui adult.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE