Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ce se întâmplă cu patinoarul Flamaropol, la trei ani de la sistarea lucrărilor. Nicușor Dan: „Avem variante pentru continuarea şantierului”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, luni, că a fost finalizată expertiza tehnică pentru patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”, precizând că există varianta pentru continuarea lucrărilor sistate încă din 2019.

„Vestea bună este că avem variante pentru continuarea şantierului. Patinoarul artificial 'Mihai Flamaropol' este format din Centrul Multifuncţional Sportiv şi de Agrement şi Arena Sportivă. Conform expertizei, lucrările la Centrul Multifuncţional se pot desfăşura mai departe conform proiectului.

Pentru patinoarul propriu-zis concluziile expertizei oferă câteva variante de continuare a lucrărilor: schimbarea unor elemente metalice din structura acoperişului, repararea acestora sau schimbarea funcţionalităţii terasei de pe Arena Sportivă prin eliminarea plăcii de beton armat şi înlocuirea acestuia cu un alt tip de material. Modul în care se va face acest lucru va fi decis de specialişti", a scris edilul Capitalei, pe Facebook.

Pe 19 mai, Nicușor Dan a cerut Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) ca Sala Polivalentă și Patinoarului "Mihai Flamaropol" să fie incluse în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social.

„Am depus la Compania Naţională de Investiţii o cerere de includere în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social a două obiective de investiţii importante pentru Bucureşti: Sala Polivalentă şi Patinoarul «Mihai Flamaropol». Sper să facem paşi reali pentru finalizarea acestor proiecte care stagnează de ani de zile”, a afirmat primarul general, conform Agerpres.

De ce s-au oprit lucrările la patinoarul „Flamaropol”

Lucrările la Patinoarul „Flamaropol" au început în 2016, însă au fost întrerupte în 2019 în condițiile în care contractul a fost reziliat din cauza unor întârzieri şi probleme de execuţie.

În noiembrie 2021, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, afirma că lucrările de construcţie la Patinoarul "Mihai Flamaropol, din Bucureşti, sistate în urma unui litigiu, vor fi finalizate de către Primăria Capitalei sau Compania Naţională de Investiţii (CNI).

"Veştile sunt promiţătoare, se pare că firma cu care Primăria era în proces, Astaldi, nu s-a mai prezentat, deci au renunţat la acel proces şi acum avem o şansă să terminăm acel patinoar. Va fi preluat de către CNI ori finalizat de către Primărie. Şi mai există în plan să se construiască o sală polivalentă şi acum decidem care va merge la CNI şi care rămâne la Primărie. Mă bucur de această veste şi ar fi o şansă ca Bucureştiul să aibă un patinoar. Cel mai simplu este ca această construcţie să fie finalizată de către Primărie, pentru că este un proiect nefinalizat. Ar fi mai uşor să termine ei şi noi să preluăm sala polivalentă", declara Novak, pentru AGERPRES.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE