Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce se întâmplă cu conturile tale de social media după ce mori

După ce Elon Musk a anunțat eliminarea conturilor inactive de pe Twitter, s-a pus problema modului în care poate fi comemorat contul unei persoane decedate, scrie euronews.com.

Twitter a anunțat că va "curăța" conturile inactive de pe platformă, ceea ce a dus la o avalanșă de cereri pentru o funcție de comemorare care să salveze conturile și tweet-urile utilizatorilor care au murit.

"Eliminăm conturile care nu au avut nicio activitate de mai mulți ani, așa că probabil veți vedea că numărul de urmăritori va scădea", a scris luni pe Twitter Elon Musk, proprietarul platformei.

Tweetul său a stârnit o avalanșă de reacții.

"Vă rog să nu ștergeți conturile persoanelor care au decedat... este o amintire importantă pentru mulți dintre noi care am pierdut rude care erau active", a scris un utilizator pe Twitter.

Aceasta este o problemă pe care Twitter a analizat-o deja în 2019, sub proprietatea anterioară. La acea vreme, a răspuns la feedback-ul utilizatorilor cu privire la impactul pe care l-ar avea eliminarea conturilor persoanelor decedate.

"Aceasta a fost o ratare din partea noastră", a scris pe Twitter Support, promițând că nu va șterge conturile până când nu va fi pusă în aplicare o soluție.

Noul proprietar, Musk, a părut să facă aceeași greșeală, clarificând a doua zi că acele conturi inactive vor fi "arhivate", fără a detalia cum va funcționa acest lucru.

Conducerea Twitter de către Musk a fost tumultuoasă de când a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari (40 de miliarde de euro) la sfârșitul anului trecut.

El a încercat să se retragă din tranzacție, dar în fața procedurilor legale a mers mai departe cu achiziția. În martie, a dezvăluit că acum evaluează compania la 20 de miliarde de dolari (18,25 miliarde de euro), mai puțin de jumătate din prețul cu care a cumpărat-o.

Cum se procedează pe alte platforme

Pe Facebook, un membru al familiei poate solicita ștergerea sau comemorarea contului rudei decedate în numele acesteia. Aceștia trebuie să furnizeze dovezi ale decesului persoanei, cu un necrolog sau o carte comemorativă, și dovezi ale relației lor cu titularul contului.

Facebook spune că aceste conturi comemorative sunt "un loc în care prietenii și familia se pot aduna și împărtăși amintiri după ce o persoană a murit". În funcție de setările de confidențialitate, aceste caracteristici includ:

  • Prieteni care pot împărtăși amintiri pe cronologia lor;
  • Fotografii și postări partajate de persoana respectivă înainte de a muri rămân vizibile;
  • Contul lor poate fi eliminat dacă există un singur administrator și dacă se face o cerere validă.

În mod similar, cealaltă mare platformă de socializare a Meta, Instagram, are, de asemenea, politici pentru a obține ștergerea sau comemorarea unui cont la decesul unei persoane dragi.

Conturile persoanelor decedate pot fi raportate la Instagram pentru a fi comemorate, iar acest lucru necesită o dovadă a decesului, cum ar fi un necrolog sau un articol de presă. Membrii apropiați ai familiei pot solicita eliminarea contului de pe Instagram.

Puteți fi comemorat chiar și pe LinkedIn. O persoană autorizată să acționeze în numele persoanei decedate trebuie din nou să furnizeze documente care să dovedească legătura lor și să dovedească faptul că a avut loc decesul.

Aceștia pot apoi să solicite eliminarea contului sau să îl lase în permanență ca memorial.

Twitter permite persoanelor care sunt autorizate să acționeze în numele persoanei decedate să solicite eliminarea contului acesteia. Trebuie să fie un membru de familie verificat și să furnizeze informații precum un act de identitate valabil și o copie a certificatului de deces.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE