Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce s-a descoperit în dronele iraniene livrate Rusiei. SUA au luat atitudine

Statele Unite ale Americii iau măsuri dure și împotriva Iranului. Americanii au impus sancțiuni unei rețele care ar ajuta la procurarea de componente sensibile folosite la dezvoltarea dronelor iraniene care sunt livrate Rusiei, conform Reuters. Unele dintre acestea au componente de proveniență europeană. Mai exact, s-a descoperit că drona de tip Shahed-131 conține 52 de componente occidentale, din Europa, iar o dronă Shahed-136 conține 57 de astfel de componente, potrivit The Guardian.

SUA sancționează Iran. Dronele Shahed au componente europene

Acea rețea se ocupa și cu facilitarea transportului, dar și cu tranzacții financiare pentru ajutarea IRGC (Islamic Revolutionary Guards Corps) în achiziționarea acestor componente critice care sunt utilizate în dronele Shahed, după cum a declarat Departamentul Trezoreriei Americane.

Această decizie de a impune sancțiunile este ultima dintr-o serie de alte sancțiuni recente împotriva Iranului. Acțiunea vizează entități și persoane din Iran, China, Turcia și Emiratele Arabe Unite, potrivit oficialilor americani.

"UAV-urile fabricate in Iran continuă să fie un instrument-cheie pentru Rusia, în atacurile sale din Ucraina, inclusiv cele care terorizează cetățenii ucraineni și atacă infrastructura critică", a precizat un oficial al Trezoreriei, Brian Nelson, citat de Firstpost.

În ultimele trei luni, rușii au atacat cu peste 600 de drone teritoriul Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE