Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai multe drone au căzut în vama ucraineană Orlivka. Martor: ”Una a căzut la 30-40 de metri de noi”

Nou atac cu drone în această noapte la granița cu România, pe malul ucrainean al Dunării, în dreptul localității Isaccea.

Un pasager al unui bac a filmat momentul în care una dintre drone lovește o țintă, la doar 30 de metri de vas.

În imaginile filmate de pasagerul bacului se poate observa cum drona rusească se apropie de malul ucrainean al Dunării, iar momentul este urmat de o explozie.

Nu e prima dată când localitățile din apropiere de granița cu România sunt atacate de dronele rusești.

Porturile Reni și Izmail au fost în mod repetat ținte ale bombardamentelor, cu numeroase pagube asupra infrastructurii portuare.

Autoritățile ucrainene încă nu au oferit informații despre bilanțul atacului din această noapte.

Ce spun martorii

”În jurul orei trei dimineața am ajuns la vama Orlivka, veneam dinspre Herson, după ce am făcut controlul la pașaport, au început să se audă drone. I-am comunicat asta grănicerului. Acesta a spus că nu s-au auzit. Efectiv simțeam că sunt într-un film greșit. Am accelerat și am mers în viteză, cât am putut de repede. Cânt am ajuns la vamă, în spatele meu, în parcarea vamei, a explodat o dronă.

Am accelerat și mai tare, am urcat repede pe bac și încercam să îi fac pe oameni să înțeleagă că mai vin altele, pentru că se auzea foarte tare, mai multe drone. O altă dronă a explodat la 30-40 de metri de noi, în vama ucraineană. A reușit să urce pe bac un autobuz și eu și normal că a plecat bacul. Dronele se pot auzi de foarte departe”, a declarat Petru Gabor, martor, pentru Euronews România. În filmare se vede că sunt mai multe drone în repetate rânduri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE