Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce destinații aleg românii pentru minivacanța de 1 Decembrie. CFR a suplimentat numărul de vagoane

Începe minivacanța de 1 Decembrie, de cinci zile, cea mai lungă de anul acesta. Este un bun prilej pentru a pleca la munte, de exemplu. Biletele sunt deja aproape epuizate la trenurile care circulă spre Valea Prahovei. Pe cele mai aglomerate rute CFR Călători a suplimentat numărul de vagoane, pentru a face față cererii.

Peste 40% dintre români spun că vor să își petreacă minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie acasă

În timp ce peste 40% dintre români spun că vor să își petreacă minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie acasă, fie că vor să participe la paradele de Ziua Națională, fie că vor să facă o masă festivă cu familia sau prietenii, peste 30% dintre ei, potrivit unui studiu, aleg să își petreacă minivacanța departe de casă, iar majoritatea aleg destinații din țară, precum stațiunile montane sau marile orașe.

Numai 7% dintre români preferă un concediu în străinătate în această perioadă.

În cazul destinațiilor din țară, cele mai multe bilete de tren s-au vândut spre Valea Prahovei și Brașov. Sunt și trenuri la care biletele s-au epuizat și spre alte orașe din țară, unde românii vor să vadă târgurile de Crăciun ori merg la rude sau la prieteni.

CFR a anunțat că pentru a face față numărului mare de solicitări suplimentează personalul de la casele de bilete și folosește la capacitate maximă garniturile și vagoanele pentru rutele cele mai circulate, spre județele din nordul țării, spre Brașov sau spre alte mari orașe, precum Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca sau Constanța.

8.000 de polițiști, la datorie în aceste zile

CFR îi sfătuiește pe cei care vor să cumpere bilete să folosească și opțiunea de a le achiziționa online. Sunt mulți și cei care preferă să folosească mașina. Polițiștii se așteaptă la valori ridicate de trafic pe principalele artere din țară.

De altfel, peste 8.000 de polițiști sunt la datorie în aceste zile. Cei de la Rutieră vor să se asigure că incidentele din trafic vor fi cât mai putine, motiv pentru care vor acționa cu 300 de radare, iar circulația va fi monitorizată și din aer de elicopterele Inspectoratului General de Aviație. În total, pentru sutele de evenimente ce vor avea loc în următoarele zile, peste 23.000 de pompieri, polițiști și jandarmi sunt mobilizați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE