Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce cred europenii despre aderarea Ucrainei la UE. Consiliul european va vota asupra începerii negocierilor de aderare cu Ucraina

Europenii au păreri divergente în privința intrării Ucrainei în Uniunea Europeană, arată un sondaj publicat cu câteva zile înaintea Consiliului European care va decide asupra începerii negocierilor de aderare.

Potrivit estimărilor, intrarea Ucrainei în UE ar costa în jur de 186 de miliarde de euro, fonduri europene care ar urma să fie alocate Kievului pe o perioadă de șapte ani.

Danemarca și Polonia sunt statele cele mai favorabile primirii Ucrainei în Uniunea Europeană, cu procente de 50 și 47%, potrivit unui sondaj publicat de Consiliul european pentru Relații internaționale.

28% dintre persoanele chestionate se opun aderării Republicii Moldovei în UE

Aderarea Republcii Moldova este susținută de 30% dintre cei chestionați, în timp ce 28% se opun. În România, lucrurile sunt mai nuanțate.

Deși 51% dintre români sunt de acord, în principiu, cu extinderea blocului comunitar, când vine vorba despre Ucraina 32% sunt pentru aderare, în timp ce 29% se pronunță împotrivă.

Consiliul European va vota asupra recomandării Comisiei Europene de începere a negocierilor cu Ucraina Și Moldova.

Este nevoie de unanimitate pentru a da undă verde negocierilor. Ungaria a amenințat că va bloca decizia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE