Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce coafuri se poartă anul acesta, de Sărbători. Sfaturi de la un hairstylist pentru un look perfect

Publicat de: Euronews

A mai rămas puțin timp până de Sărbători, așa că planurile și pregătirile în rândul femeilor au început. Chiar dacă anii trecuți doamnele alocau mai mult timp unui look perfect, anul acesta moda coafurilor complexe a cam dispărut, cel puțin asta spune hairstylistul Marian Capet, care a a adăugat că la modă sunt buclele și părut îndreptat cu placa.

Se poartă coafurile foarte lejere

„Trendurile sunt la fel cum erau acum doi ani. Se poartă coafurile foarte lejere și, din păcate, ca și idei de coafuri nu știu dacă avem ce să dăm, pentru că moda coafurilor în noaptea de Revelion se pare că a dispărut, oamenii nu mai sunt interesați să își facă machiaje, coafuri în noaptea de Revelion”, a declarat Marian Capet, hairstylist.

 El a adăugat că „înainte oamenii erau preocupați de acest aspect, însă preocuparea s-a îndreptat către vacanțe, dispărând acest ritual de Sărbători, de pregătire”.

„Evident, rămân trenduri și oriunde ar merge există niște pași pe care ar trebui să îi urmeze pentru a arăta foarte bine în noaptea de Revelion. Întotdeauna coafura trebuie să fie în concordanță cu ținuta pe care o avem și cu locația în care mergem. Cred că părul strâns trebuie purtat atunci când doamnele merg la restaurant sau la o cină mai cu pretenții, iar dacă vorbim despre Revelion pe stradă, de ce nu, pentru că există acest curent cu Revelioanele pe stradă, cred că ar trebui ca aceste coafuri să fie foarte lejere, să le confere un anumit confort doamnelor”, a mai spus acesta.

Un look ușor: buclele sau părul îndreptat cu placa

Capet a mai explicat că „este mult mai greu de obținut un look natural decât un look foarte studiat, pentru că este vorba despre texturi ale părului, despre produse speciale și timpul necesar este mult mai lung atunci când vrem să obținem o coafură naturală.

„Vorbim de lejeritate, mișcare, textură, acel look care pare că n-ai făcut nimic, dar ai făcut foarte mult. E nevoie de un coafat mult mai lejer decât în cazul coafurilor strânse. Un look foarte ușor de făcut rămân buclele cu ondulatorul, le dăm cu fixativ și am scăpat. Se poartă părul drept, trebuie să avem grijă la placă, cu o temperatură mai scăzută”, a conchis Marian Capet, hairstylist, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE