Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cauza morții lui Aaron Carter, fratele lui Nick de la Backstreet Boys. Rapperul s-a înecat în cadă

Rapperul Aaron Carter, fratele lui Nick de la Backstreet Boys, s-a înecat accidental în cada băii, ca urmare a sedativelor pe care le luase și a inhalării de gaze din soluțiile pentru curățarea toaletei, arată un raport al medicului legist, citat de The Associated Press.

În vârstă de 34 de ani, Aaron Carter a fost găsit fără suflare în baia locuinței din orașul Lancaster, statul american California, pe 5 noiembrie 2022, conform raportului medico-legal al Institutului de Medicină Legală din comitatul Los Angeles.

Cântărețul a fost văzut ultima oară în viață de adjuncții șerifului pe data de 4 noiembrie. Aceștia au fost trimiși să facă o verificare, după ce bărbatul fusese văzut într-un clip transmis live pe Instagram în timp ce folosea un inhalator. Carter le-a cerut polițiștilor să plece.

În urma autopsiei, s-a constatat că în organismul său a fost găsit sedativul alprazolam, adesea vândut sub numele de Xanax, precum și gazul comprimat difluoroetan, despre care raportul spune că este "un gaz utilizat în mod obișnuit în spray-urile pentru împrospătarea aerului ", care "poate induce senzații de euforie atunci când este inhalat”.

Din cauza celor două substanțe, Carter nu a mai putut ieși din cadă și s-a înecat, arată raportul medico-legal.

Ulterior, în cursul serii, după ce polițiștii au fost trimiși să-l verifice, Aaron Carter nu s-a prezentat la o ședință de consiliere în cazul consumului de droguri, spun polițiștii.

Potrivit anchetatorilor, menajera a venit în următoarea zi pentru a-i da cafea lui Carter. Femeia a intrat singură în locuință, după ce nimeni nu i-a deschis ușa. Ea a fost cea care l-a găsit înecat pe Aaron Carter și a sunat la 911. Operatorul i-a cerut să-l scoată din cadă și să-i facă manevre de resuscitare până la sosirea salvatorilor. Paramedicii au fost nevoiți, însă, să-l declare mort pe Aaron Carter.

Anchetatorii au găsit mai multe flacoane cu rețete medicale și mai multe cutii împrăștiate de un aparat electronic pe care acesta îl folosea pentru inhalare.

De asemenea, în raport se precizează că Aaron Carter este ”o celebritate cu un istoric cunoscut de abuz de substanțe” care a avut ”multiple interacțiuni cu poliția locală în legătură cu abuzul de substanțe".

Aaron Carter lua medicamente pentru anxietate și tulburare bipolară

Aaron Carter și-a început cariera în muzică, în copilărie. În anii '90, a cântat în deschiderea concertelor lui Britney Spears și a trupei Backstreet Boys, din care făcea parte fratele său Nick.

Apogeul carierei sale a fost atins în anul 2000 cu albumul "Aaron's Party (Come Get It)", care a produs single-uri de succes, printre care cântecul "I Want Candy".

De asemenea, a apărut în emisiuni de televiziune, inclusiv în "Lizzie McGuire", și în reality show-ul de familie "House of Carters" și "Dancing With the Stars".

Aaron Carter a mărturisit că timp de mai mulți ani s-a confruntat cu abuzul de substanțe. De asemenea, el a spus în interviu că lua medicamente pentru anxietate acută și tulburare bipolară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE