Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Teniţă, câștigător în alegerile primare ale echipei „Curaj” din USR

Deputatul Cătălin Teniţă a câştigat alegerile primare desfăşurate de echipa „Curaj” din USR, care se poziționează ca o opoziție internă la actuala conducere a partidului, în frunte cu Cătălin Drulă.

Teniță a câștigat, încă din primul tur, alegerile primare cu 52,85%, în contextul unei prezențe la urne de 58,52% (982 voturi valabil exprimate).

Alegerile din „Curaj” aveau scopul stabilirii celui mai bun candidat al echipei pentru alegerile care vor decide viitorul președinte al USR, care vor avea loc în această lună.

Clasamentul alegerilor primare 

  1. Cătălin Teniţă: 519 voturi, 52.85 %
  2. Allen Coliban: 351 voturi, 35.74 %
  3. Mihai Poliţeanu: 112 voturi, 11.41 %

„În condiţiile depăşirii procentului de 50% de către unul din candidaţi, câştigătorul cursei electorale este domnul Cătălin Teniţă. [...] Deşi desfăşurat în condiţii grele, determinate de scurtarea radicală a campaniei USR PLUS de către BN-ul partidului, Curaj a arătat cum poate organiza un proces electoral curat, deschis şi transparent, exact aşa cum ar trebui să se desfăşoare toate alegerile din partid”, se precizează într-un comunicat al „Curaj'', citat de Agepres.

Viitorul președinte al USR va fi stabilit în cursul acestei luni, și nu în luna octombrie, cum fusese stabilit inițial, ulterior unei decizii luate de președintele interimar al formațiunii, Cătălin Drulă.

Astfel, turul 1 al alegerilor pentru președinția USR se va desfăşura între 6 şi 10 iulie, iar turul al doilea, între 11 şi 15 iulie. Ulterior, validarea alegerilor vor avea loc pe 16 iulie, printr-un congres online.

Cine sunt candidații la președinția USR

  • fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu;
  • primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban;
  • fostul ministru al Transporturilor și actualul președinte interimar al USR, deputatul de Timiș Cătălin Drulă;
  • membru al filialei USR Bălceşti (Vâlcea) șoferul de tir Alexandru Kiss;
  • deputatul USR de Prahova, Mihai Poliţeanu;
  • membrul filialei USR Reşiţa (Caraş Severin) lectorul universitar Miroslav Taşcu-Stavre;
  • deputatul USR de București, Cătălin Teniţă;
  • preşedintele filialei USR Murighiol (Tulcea), inginerul George Ungureanu.

La începutul acestui an, pe 7 februarie, fostul președinte al Renew Europe, eurodeputatul Dacian Cioloș, își anunța demisia de la președinția USR. Acesta declara atunci că USR este, în continuare, o „alternativă” pe scena politică din România - „o alternativă la extremism”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE