Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Drulă, acuzații grave la adresa lui Lucian Bode: „Sunteţi o vulnerabilitate de securitate pentru România”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reprezintă „o vulnerabilitate de securitate pentru România”, a afirmat, luni, preşedintele USR, Cătălin Drulă, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii simple.

Cătălin Drulă, care a susţinut că citează un poliţist, a afirmat că în MAI „s-a instalat un cancer de sus până jos, totul e pe pile, influenţe, şpăgi, cultul personalităţii la directori şi comandanţi în stil comunist, pile politice”.

„Asta aţi reuşit ca ministru, zero reforme, zero respect. Dacă nu vă respectă angajaţii, cum o să vă respecte poporul? Aţi distrus încrederea în capacitatea statului statului de a proteja cetăţenii cinstiţi ai acestei ţări, patronaţi un sistem care intimidează jurnaliştii. Aţi încuscrit, domnule Bode, Poliţia cu mafia sau cum explicaţi că aţi adus pe unul condamnat pentru favorizarea unui clan mafiot să vă apere afacerea BMW-urilor?", a susţinut liderul USR, în plenul Parlamentului.

"N-am văzut în viaţa mea o licitaţie organizată mai rapid, licitaţie cu ofertant unic. Important este răul pe care îl faceţi României şi pe care îl face României menţinerea dumneavoastră în funcţia de ministru al Internelor. În limbajul care vă este atât de drag, domnule Bode, sunteţi o vulnerabilitate de securitate pentru România. De ce nu plecaţi? Pentru că menţinerea dumneavoastră în funcţie pune în pericol aderarea la Schengen. România merită să fie în Schengen, am luptat cu toţii, aşteptăm de 15 ani şi nu putem să ratăm acest obiectiv din cauza unui ministru aranjor, patron de licitaţii cu dedicaţie. A vota demiterea lui Lucian Bode este un act de patriotism pe care noi, USR, îl facem. Votul vostru la moţiune va spune dacă apăraţi un astfel de furt cu dedicaţie", a transmis Cătălin Drulă.

Replica lui Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, i-a criticat luni pe iniţiatorii moţiunii depuse împotriva sa, spunând că textul acesteia este plin de minciuni, „un ghiveci, o shaorma cu de toate”.

„În cei 14 ani de activitate parlamentară, am scris şi am semnat zeci de moţiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic şi plin de minciuni, lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă, precum cel pe care îl dezbatem astăzi. De la Transporturi la Poliţie, de la Facebook la aşa-zisa secretizare a tezei de doctorat. Un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate. Un text din care nici voi, semnatarii, nu cred că aţi înţeles mai nimic”, a spus Bode, în Plenul Parlamentului.

El a apreciat că, USR şi Forţa Dreptei, cele două formaţiuni politice care au iniţiat moţiunea, au fost „mânate de disperare”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, au avut și in vară un dialog aprins, la Parlament, despre ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Rutier.

Președintele interimar al USR a reclamat că proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă ar urma să fie supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, iar în cazul în care va fi aprobat cei care fac curse de maşini prin oraş s-ar putea alege doar cu amendă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE