Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Castelul din Dâmbovița care se vinde la preț de apartament. Povestea impresionantă a casei Dărăscu-Enigărescu din Viforâta

Deși este un monument istoric, castelul Dărăscu-Enigărescu se vinde la un preț la care poate fi cumpărat un apartament cu două camere în Capitală. Clădirea impunătoare din apropiere de Târgoviște, cu turn central de forma donjonului medieval, e scoasă la vânzare la 210.000 de euro, prețul fiind redus de la 300.000 de euro.

Castelul Dărăscu-Enigărescu a fost ridicat între anii 1890-1910, pe culmea nord-vestică a dealurilor Târgoviştei, pe drumul spre Mânăstirea Viforâta din județul Dâmbovița, potrivit Romania Sotheby's International Realty.

Clasată drept monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B, clădirea are 11 camere și două băi. Castelul Dărăscu-Enigărescu a fost finalizat la comanda familiei Dărăscu în 1910, la peste 20 de ani de la iniţierea construcţiei.

VEZI GALERIA
4 imagini

Povestea castelul Dărăscu-Enigărescu din Viforâta. A fost sediu de CAP până să ajungă în proprietatea unui reputat artist

Chiar dacă la un moment dat a fost transformat în sediu al CAP-ului local de către comuniști, castelul Dărăscu-Enigărescu avea să scape de naționalizare și, în perioada 1975-1977, a intrat în proprietatea lui Octav Enigărescu.

Personalitate de o vastă cultură, bariton, om de radio, actor, profesor de canto şi director al Operei bucureştene (1969-1971), Octav Enigărescu a apreciat calităţile arhitecturale ale micului castel. Dispusă pe o structură terasată, construcţia se înalţă pe două niveluri, prezentând şi o pivniţă înaltă ce se desfăşoară pe întreaga amprentă a clădirii.

Punctul central al castelului este forma turnului central, ce aminteşte de tipologia donjonului medieval, structura camerelor fiind astfel influenţată de forma circulară.

Clădirea impunătoare a fost consolidată de familia Enigărescu, cea care se întreţine castelul, întărind structura cu bârne de oţel, în anul 1988.

Proprietatea are o suprafaţă de 4.450 de metri pătraţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE