Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Case împodobite feeric de Crăciun. Tot mai mulți români își decorează locuințele atât în interior cât și în exterior

Tot mai mulți români își decorează casele și în exterior, nu numai în interior. Este un trend din ce în ce mai întâlnit de la un an la altul, spune Nicu Bocancea, floristul care a împodobit Casa Miței Biciclista din Capitală. Clădirea este acum renumită pentru luminițele și decorațiunile cosmopolite și a devenit rapid cea mai fotografiată casă din București de sărbători.

Cei mai mulți vizitatori sunt seara. Zeci persoane, care fie trec prin zonă, fie vin special pentru a vedea clădirea, își fac o poză cu aceasta. Nici ziua nu lipsesc, însă, vizitatorii care își doresc să vadă casa spectaculoasă.

Casa Miței Biciclista, decorată de Crăciun

Casa ce i-a aparținut în secolul trecut Mariei Mihăiescu, cea cunoscută drept Mița Biciclista, a fost restaurată în ultimii nouă ani, iar de câteva săptămâni a fost redeschisă. Proprietarii clădirii și-au dorit ca aceasta să fie decorată atât de frumos încât să devină cea mai fotografiată din București. Floristul Nicu Bocancea a fost ales să se ocupe de proiectul care a durat 4 zile. Bugetul este de ordinul zecilor de mii de euro pentru astfel de decorațiuni montate de specialiști.

Nicu Bocancea – master florist: „A fost un întreg proces. În interior a fost decorată la fel. În principal eu folosesc materiale naturale, brad, conuri, ilex – biluțele acestea roșii, ghinde, scorțișoară, câteva globuri roșii să nu lipsească și foarte multe luminițe, acelea calde, lumina lumânării sunt acum restaurante, cofetarii, fel și fel de business-uri care și-au dorit să-și înfrumusețeze clădirile și cumva cred că menținem trendul acesta european din Londra, Paris”. 

Deși suntem în plină criză, românii vor să își ofere bucurii de Crăciun precum luminițele montate fie în casă, fie în exterior.

Un bărbat din comuna Sântimbru, județul Alba a menținut tradiția din alți ani și și-a împodobit casa cu zeci de mii de beculețe și ghirlande luminoase, astfel că a devenit o atracție turistică. Bogdan spune că nu îi este teamă de factura la electricitate pentru că a montat led-uri care consumă foarte puțin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE