Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Casa Francofoniei, la București, a doua de acest fel după cea din Franța. Cămin pentru 340 de studenți francofoni

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ceremonia oficială de dezvelire a plăcii Casei Francofoniei din România a avut loc astăzi, în complexul Regie al Universității Politehnica din București. Va fi a doua instituție de acest timp din lume, după cea din Paris. Evenimentul marchează aniversarea a 30 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Francofoniei instituționale.

Casa Francofoniei de la București va pune România harta Francofoniei din lumea întreagă.

Mihnea Costoiu, Rector Universitatea Politehnica din București: „Este un spațiu care va fi destinat studenților, în primul rând, cercetătorilor, profesorilor din lumea francofonă mondială și care face parte din ansamblul de măsuri pe care, de instrumente pe care Politehnica le folosește în a spijinii dezvoltarea francofoniei mondiale. E vorba de programe de burse pe care Universitatea le finanțează, peste 500 de burse destinate studenților străini, în special cei francofoni, precum și instrumente separate utilizând bursele Eugen Ionescu sau, un alt program, Petrache Poenaru, toate acestea finanțate de Universitatea noastră.”

Casa Francofoniei, cămin pentru 340 de studenți francofoni

Casa Francofoniei va avea 340 de locuri de cazare. Aici vor fi organizate și expoziții de artă, festivaluri de teatru, film și de literatură, sesiuni de training pentru studenții vorbitori de limbă franceză, dezbateri publice și chiar concursuri internaționale.

Maria Iuliana Dascălu, prodecan Facultatea de Inginerie limbi străine, Universitatea Politehnica din București: „Foarte mulți studenți din facultatea noastră provin din țări francofone, au fost foarte încântați și totodată au realizat oportunitățile pe care le aducem în zona francofoniei pentru ei, dacă ne gândim la cazări, burse, posibilitatea de a-și face prieteni.”

Bursele permit accesul studenților stăini la facultăți cu prestigiu. Iar Universitatea Politehnica din București oferă studenților africani francofoni cele mai bune condiții de studiu.

Casa Francofoniei din România va avea inaugurarea în luna iunie și va fi a doua instituție de acest timp din lume, după Casa studenților francofoni, din Paris. Viitoarea instituție va promova performanța în educație și va atrage studenți talentați din România și din alte țări francofone.

Distribuie

Taguri