Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carmen Dell'Orefice, cel mai bătrân fotomodel activ din lume: Are 92 de ani și o carieră care se întinde pe 77 de ani

Într-o industrie care se concentrează tot mai mult asupra tineretului, Carmen Dell'Orefice este o figură inspirațională în lumea modelingului.

La 92 de ani, ea este considerată cel mai în vârstă model în activitate. Dell'Orefice este unică, deoarece cariera ei nu a început la 90 de ani sau chiar la vârsta mijlocie, potrivit Tribune.

În mod surprinzător, ea este model încă de la 15 ani, mândrindu-se cu o carieră impresionantă care se întinde pe 77 de ani.

Originară din New York, Dell'Orefice a fost descoperită la 13 ani, în timp ce mergea cu autobuzul. Primele ei fotografii nu au ieșit așa cum se aștepta, dar doi ani mai târziu, a prins șansa când a fost adusă la revista Vogue și a semnat primul ei contract de modeling.

Acest lucru a declanșat ceea ce avea să fie o călătorie prolifică și îndelungată de modeling. Dar nu a fost întotdeauna una ușoară.

VEZI GALERIA
5 imagini

La început, Dell'Orefice nu a câștigat suficienți bani prin modeling pentru a se întreține, așa că ea și mama ei au lucrat ca și croitorese.

Dell'Orefice a mers chiar și cu rolele până la spectacolele de modeling pentru a nu fi nevoită să plătească bilete de autobuz. Munca ei grea a dat roade și, în cele din urmă, a apărut pe coperțile Vogue și a lucrat în campaniile Vanity Fair, printre alte proiecte.

Dell'Orefice a luat o pauză de la modeling după ce s-a căsătorit, dar în cele din urmă a revenit la muncă în 1978 din cauza dificultăților financiare. Avea 47 de ani la acea vreme, iar atunci cariera ei a început să înflorească cu adevărat.

De atunci, ea a continuat să muncească din greu, rezervând atât podiumuri cât și campanii publicitare. În 2022, femeia în vârstă de 91 de ani s-a dezgolit într-o ședință foto pentru revista New You. La 92 de ani, Dell'Orefice a apărut pe coperta revistei Vogue Cehoslovacia.

"Bărbații și femeile ar trebui să aibă grijă de ei înșiși și să se iubească. Unul dintre secretele menținerii frumuseții este să faci ceea ce faci pentru un copil, să îl îngrijești și să îl hrănești cu dragoste", a spus ea.

"Asta ar trebui să facem cu noi înșine: să ne îngrijim, să ne iubim și să ne oferim acest tip de energie", a adăugat aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE