Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care sunt cele mai căutate profesii din IT în România. Salariile pot ajunge până la 9.000 de lei

Publicat de: Euronews

Media salariilor în România, în domeniul IT, este între 5.000 și 9.000 de lei, potrivit datelor furnizate de platforma undelucram.ro.

Care sunt cele mai căutate funcții în IT și ce salarii oferă?

  • Dezvoltator interfețe - 7.520 lei
  • Inginer software - 9.120 lei
  • Specialist în securitate - 7.360 lei
  • Analist Big Data- 5.200 lei
  • Specialist în asigurarea calității - 6.330 lei

Totodată, privind la cifrele salarizării din IT, un alt aspect relevant pe piața muncii din România este reprezentat de profesiile spre care se îndreaptă tinerii români. Aceștia au început să își regândească modul în care își aleg cariera și, implicit, facultățile pe care doresc să le urmeze.

Pe fondul crizelor multiple din ultimii ani, care au debutat cu pandemia de coronavirus și continuă mai ales în plan economic, absolvenții de liceu se îndreaptă, tot mai mult, spre studii care să le asigure locuri de muncă sigure, remunerate generos.

România are universități care oferă diplome ce facilitează angajarea absolvenților pe salarii chiar și de mii de euro. Statisticile arată că joburile din domenii precum IT, juridic, medical, apărare, dar și management se clasează în topul celor mai bine plătite.

Informațiile cu privire la salarii au fost obținute prin intermediul Salary Report, un instrument destinat specialiștilor din HR realizat de undelucrăm.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE