Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carduri de energie 2024. Voucherele pentru plata facturii la încălzire expiră în martie

Poșta Română a anunțat că valabilitatea cardurilor de energie, prin intermediul cărora se pot plăti facturile pentru încălzire, va expira pe 31 martie 2024.

Voucherele de energie pot achita facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Cine sunt beneficiarii

Beneficiarii acestui ajutor sunt: pensionari cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; pensionari de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; familie cu alocaţie de susţinere; familie/persoană cu ajutor social.

Media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate depăşi 2.000 de lei.

Serviciile acoperite prin Programul "Cardul de energie" vizează posibilitatea achitării facturilor. Cei care beneficiază de acest program trebuie să prezinte la momentul plăţii: cardul de energie valabil, primit prin Poşta Română; actul de identitate; factura curentă sau restantă.

În cazul unora dintre servicii va fi nevoie de alte documente justificative care fac dovada datoriei curente şi/sau restante faţă de furnizorul de energie şi/sau, după caz, faţă de asociaţia de proprietari/locatari (înştiinţare de plată, certificat de validare a datoriei, bonuri fiscale).

Ce plăți se pot face cu cardul de energie

  • pentru plata facturilor cu cardul de energie, poți folosi una dintre cele 3 metode deja știute:
  • la orice subunitate a Poștei Române;
  • la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE