Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cardurile de energie, fără manual de utilizare. Oamenii de la sate se plâng că nu știu să le folosească

Deși cardurile de energie au fost împărțite, iar de astăzi pot fi și folosite, nu toată lumea a înțeles ce se poate face cu ele și cum se utilizează. Cel mai greu este pentru vârstnicii de la sate, unde nu toți știu să folosească tehnologia sau nu știu cui trebuie să i se adreseze pentru a plăti o factură cu ajutorul primit de la stat. La Bod în județul Brașov, Oficiul Poștal era cu lacătul pus.

Cu cafeaua în mână și cu zâmbetul pe buze, așa l-au găsit jurnaliștii Euronews pe factorul poștal din comuna Bod, la primele ore ale dimineții. A luat câteva plicuri și a plecat.

Oficiul Poștal de aici din localitatea Bod a fost închis pe tot parcursul zilei, iar la intrare sunt puse gratii și două lacăte pe intrare. Localniciii au explicat că acest lucru este frecvent întâlnit la Oficiul Poștal din Bod.

„Păi e lipsă de personal. Deci Poșta nu merge cum ar trebui să meargă și sunt mulți pensionary care nu au card”, a spus un localnic.

Persoanele vârstnice nu știu să le folosească

În localitate s-au împărțit astăzi către beneficiari, ultimele două carduri de energie. Mulți însă nu știu să le folosească. Doamna Eugenia are 77 de ani, nu are pensie, iar cardul primit de la stat este de un real ajutor.

Eugenia Ardelean, pensionară: „Nu știu (să-l folosesc, n.red.), dar îmi spune care mai are. Care mai are, cu electrica și cu gazul. Mă ajută foarte mult că n-am pensie, numai soțul 11 milioane și atât.”

La fel ca în cazul ei sunt și alți localnici care nu știu să folosească acest card.

„Nu mă descurc că din cauză că noi ăștia mai în vârstă nu prea umblăm cu telefoane dinastea inteligente nu prea știm”, a spus un localnic.

Plata facturilor cu cardul de energie poate fi făcută la orice sediu poștal, online pe site-ul Poștei Române, sau direct la factorii poștali care ajung acasă la beneficiari. Este nevoie de factură, cardul primit de la stat și actul de identitate. De acest sprijin din partea Guvernului vor beneficia peste 4 milioane de români care primesc un ajutor de 1400 de lei, în două tranșe. Prima tranșă, luna aceasta, iar cea de-a doua va fi primită în septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE