Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cântărețul R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru acuzații de abuz sexual

Cântărețul american R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru acuzații de abuz sexual.

El a fost judecat pentru trafic de carne vie după ce s-a folosit de celebritatea și averea sa timp de trei decenii pentru a atrage femei sau fete minore.

Cântărețul R&B, în vârstă de 55 de ani, a primit și o amendă de 100 de mii de dolari. Avocații săi sperau la o sentință mai blândă datorită abuzului la care a fost supus Kelly în copilărie.

Cântărețul ar fi fost abuzat sexual în mod repetat de sora lui mai mare și de un proprietar, spun avocații lui. În februarie 2019, R. Kelly a fost acuzat pentru abuzuri sexuale agravante asupra a patru femei între 1998 și 2010. Şapte luni mai târziu, procurorii l-au acuzat pentru pornografie infantilă şi incitarea minorilor la acte sexuale.

Robert Sylvester Kelly și-a folosit „faima, banii și popularitatea” pentru a „profita în mod sistematic de copiii și tinere”, au scris procurorii în propriul dosar, la începutul acestei luni.

Acuzatorii au susținut că li s-a ordonat să semneze formulare de confidențialitate și au fost supuși amenințărilor și pedepselor, cum ar fi lovituri violente, dacă încălcau ceea ce se numea „regulile lui Rob”.

Unii au spus că au crezut că videoclipurile pe care le-a filmat cântărețul cu ei întreținând relații intime vor fi folosite împotriva lor dacă ar dezvălui ceea ce se întâmplă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE