Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula a revenit în Capitală. Cum au făcut față bucureștenii noului val de căldură

Canicula s-a întors în țara noastră și a fost doar prima zi din ceea ce specialiștii spun că va fi o perioadă caracterizată de temperaturi ridicate. 

Bucureștenii care nu au plecat în concediu au găsit totuși soluții pentru a se răcori, alegând piscinele sau terasele. Oamenii s-au adăpostit cum au putut de arșița amiezii. 

O parte dintre locuitorii orașului au ales piscinele pentru a se răcori. Copiii au fost încântați să înoate și să profite din plin de zilele de vacanță. 

 ”Nu mă așteptam să fie atât de frumos, de cald de soare. Totul e în regulă. E caniculă, dar eu sunt în vacanță, locuiesc în Anglia și aveam nevoie de căldura asta.”, a declarat o româncă.

Ținând cont de temperaturile ridicate, barmanii s-au pregătit cu băuturi hidratante și răcoritoare. 

”Așteptăm să se întoarcă lumea din vacanță, să se întoarcă din concedii, cu limonadă, socată făcută de noi, cu mojito, cuba libre, chestii de vară, mai light, de băut la soare.”, a spus barmanul.

În Centrul Istoric al Bucureștiului, alt tip de relaxare. Chiar dacă proprietarii teraselor nu au fost întotdeauna mulțumiți de mersul business-ului, putem vedea turiști străini chiar din Australia. Este de așteptat ca Centrul să se anime de abia după apusul soarelui. 

Meteorologii au anunțat că Bucureștiul va avea parte în aceste zile de o masă de aer tropical, care aduce temperaturi ridicate, 35, chiar și 37 de grade Celsius. Sunt așteptate, însă, și episoade de  instabilitate atmosferică, cu intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE