Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campanie inedită în Japonia. Guvernul îi îndeamnă pe tineri să bea Sake

Japonia își îndeamnă tinerii să închine mai des un pahar de Sake și a lansat o campanie inedită pentru a reînvia tradiția acestei licori tradiționale. Asta după ce în pandemie consumul de băuturi alcoolice a scăzut dramatic, iar statul nu a mai avut încasări la buget.

Datele recente arată că reprezentanții noii generații beau cu 25% mai puțin decât părinții lor. Cum veniturile din impozitul pe Sake, pe vinul de prune și pe alte băuturi au scăzut, a fost lansată acum o campanie susținută de guvern pentru a-i determina pe tineri să ajute la reînvierea culturii băuturii din Japonia.

Site-ul web al campaniei spune că îmbătrânirea populației este principalul motiv din spatele scăderii pieței alcoolului. Banca Mondială estimează că aproape o treime din populația Japoniei are peste 65 de ani, adică cea mai mare rată din lume. În plus, nu doar viitorul Sake-ului reprezintă un risc pentru economie - există și îngrijorări legate de varietatea locurilor de muncă și de capacitatea de îngrijire a persoanelor în vârstă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE