Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

California: Mai multe decese în urma unui accident aviatic

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit joi în nordul Californiei, în timp ce încercau să aterizeze pe un aeroport local, iar cel puțin doi dintre cei trei pasageri au murit, au anunțat autoritățile.

Lipsa turnului de control

Avioanele s-au prăbușit pe Aeroportul Municipal Watsonville. Aeroportul nu are un turn de control care să dirijeze aeronavele care aterizează și decolează.

Coincidența face că ambele aparate de zbor erau tip Cessna, unul cu două motoare - în care se aflau două persoane, iar în celălalt, cu un motor - în care era doar pilotul. Oficialii spun că au fost raportate mai multe decese, dar nu a fost imediat clar dacă cineva a supraviețuit.

Nimeni de la sol nu a fost rănit. Aeroportul are patru piste și găzduiește peste 300 de aeronave, potrivit site-ului său. Acesta gestionează peste 55.000 de operațiuni pe an și este folosit adesea pentru avioanele de agrement și afacerile agricole.

Fotografiile și videoclipurile postate pe rețelele de socializare arătau epava unui avion pe câmp, lângă aeroport. O imagine arăta o coloană de fum vizibilă de pe o stradă din apropierea aeroportului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE