Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Calendarul asumării răspunderii Guvernului asupra măsurilor fiscale, stabilit marți de parlamentari

Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților se întrunesc marți în ședință, pentru a a stabili calendarul asumării răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege privind măsurile fiscale.

Ședința conducerilor celor două Camere ale Parlamentului are loc la ora 8:00, notează Agerpres.

Birourile permanente reunite stabilesc atât ordinea de zi, cât și programul ședinței comune în car Guvernul condus de Marcel Ciolacu își asumă răspunderea. De asemenea, este hotărât și termenul până la care senatorii și deputații pot depune amendamente la proiectul adoptat de Executiv.

Guvernul a adoptat luni proiectul privind măsurile fiscal-bugetare.

"În scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente de la Senat şi Camera Deputaţilor. Ulterior, în cadrul unei noi şedinţe de guvern, vor fi dezbătute şi încorporate amendamentele acceptate, urmând ca Guvernul să îşi asume răspunderea în Parlament pe acest proiect în şedinţă comună a celor două Camere, potrivit reglementărilor constituţionale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la Palatul Victoria, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE