Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Călătoriile cu tramvaiul un pericol. Iarba și pământul au acoperit șinele pe anumite porțiuni, astfel că s-a ajuns în situația în care tramvaiul să deraieze

Călătoriile cu tramvaiul în Sectorul 5 reprezintă o provocare pentru bucureșteni. Iarba și pământul au acoperit șinele pe anumite porțiuni, astfel că s-a ajuns în situația în care tramvaiul să deraieze. Cel mai recent astfel de incident a fost chiar zilele trecute, pe linia tramvaiului 32. Societatea de Transport București susține că a cerut în repetate rânduri Primăriei Sectorului 5 să intervină pentru refacerea gazonului.

Eduard Popescu, jurnalist Euronews România: Cea mai recentă deraiere a unui tramvai aici, pe linia 32, a avut loc pe 3 august, fiind cauzată de acumularea pământului pe calea de rulare. Ești și motivul pentru care vatmanii trebuie să încetinească pe acestă porțiune, pentru a evita alte incidente.

Lucrările pentru înverzirea liniilor de tramvai din Sectorul 5, realizate acum mai mulți ani, reprezintă un adevărat risc pentru circulația tramvaielor și, implicit, siguranța cetățenilor. Iarba și pământul au acoperit șinele, fiind astfel afectată stabilitatea căii de rulare.

Dezafectarea gazonului, a pământului și a sistemului de irigații de pe calea de rulare a tramvaielor, necesară pentru a rezolva situația din prezent, trebuie făcută de Primăria Sectorului 5. Este anunțul făcut de conducerea Societății de Transport București, care susține că a trimis, în ultimii ani, nu mai puțin de 15 solicitări instituției conduse de Cristian Popescu Piedone.

Adrian Criț, directorul general al STB: Stratul de gazon a depășit partea exterioară a căii de rulare, adică e mai înalt decât calea de rulare. Atunci când plouă, situația devine dezastruoasă pentru orice vehicul care utilizează infrastructura respectivă, fie că ne referim la păstrarea direcției, fie la spațiul de frânare necesar pentru frânarea tramvaiului. Noi sperăm ca conducerea primăriei să se sesizeze și să ia măsurile care impun astfel încât să evităm asemenea situații.

Până la momentul realizării acestui material, Primăria Sector 5 nu a răspuns solicitării redacției noastre. În ultimii patru ani, aproximativ 100 de tramvaie au deraiat în București, din diverse motive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE