Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Experiment Euronews: Diferență de 10 grade între un tramvai cu aer condiționat și unul fără. Temperatura ajunge și la 40 de grade

Aerul condiționat din mijloacele de transport în comun rămâne și în acest an un lux pentru bucureșteni. Diferența de temperatură dintr-un tramvai cu aparat de aer condiționat și unul fără este de 10 grade Celsius.

Călătorii nu se plâng însă doar din cauza căldurii, ci și a condițiilor din autobuzele și tramvaiele din Capitală.

O echipă Euronews a făcut un experiment pentru a vedea care este diferența de confort dintre autobuzele și tramvaiele dotate cu aer condiționat și cele fără aceste facilități.

”Suntem într-unul dintre tramvaiele noi care circulă în București produse la Astra Arad. Este o zi foarte călduroasă în București, iar la momentul la care filmăm noi este și o oră de vârf.

În acest tramvai sunt câteva zeci de călători și din fericire este aer condiționat și funcționează. Termometrul ne arată că în acest tramvai sunt în jur de 27-28 de grade, față de temperatutra de afară, care atinge chiar și 35 de grade.

Am coborât din tramvaiul Imperio, așteptăm în stație pentru a urca într-un tramvai obișnuit, care nu este prevăzut cu aparat de aer condiționat pentru a vedea care este diferența. În timp ce așteptăm aici în stație, termometrul îmi arată că temperatura de afară a crescut la 39 de grade Celsius.

Suntem într-un tramvai fără aer condiționat și pot să vă spun că de când am urcat, aerul este aproape irespirabil. Termometrul ne arată o temperatură de 37 de grade Celsius”, spune jurnalista Ioana Corneev.

Sunt 10 grade diferență între un tramvai cu AC și unul fără

Nu mai puțin de 10 grade Celsius diferență între un tramvai dotat cu aparate de aer condiționat și unul fără. Pe lângă disconfortul legat de temperaturile ridicate, bucureștenii se plâng și din cauza mizeriei.

”Se circulă foarte greu, uitați-vă numai la fruntea mea cum e. Și celelalte tramvaie, alea noi merg bine, dar nu dau drumul la aer cum trebuie.”, spune un călător.

În tramvaiele dotate cu aer condiționat oamenii sunt mulțumiți de calitatea călătoriilor. Însă, mai mult de jumătate dintre mijloacele de transport în comun ale STB, adică peste 700 de autovehicule, nu au aer conditionat.

În ultimele săptămâni, mai mulți călători au sesizat pe rețelele de socializare că mai multe autobuze și tramvaie dotate cu aparate de aer condiționat nu îl aveau pornit. În urma acestor comentarii, conducerea Societății de Transport București a anunțat că se face o anchetă internă, pentru că nu este exclusă varianta ca unii șoferi și vatmani să refuze să pornească aerul condiționat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE