Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucureşti, gazda Campionatului Mondial de Polo U20 – 2023, care se va desfăşura în iunie

Bucureştiul va găzdui Campionatul Mondial de Polo U20 – 2023 care se va desfăşura în perioada 8 – 18 iunie, la Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni.

Nu mai puțin de 20 de echipe și 500 de sportivi din întreaga lume: Serbia, Spania, Ungaria, Grecia, Croaţia, Italia, Muntenegru, Japonia, Kazahstan, Uzbekistan, Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Argentina, Puerto Rico, Africa de Sud, Iran, Australia, Noua Zeelandă şi România.

”Bucureștiul va fi, din nou, gazda unei competiții internaționale, ceea ce arată că orașul nostru devine un punct important pe harta marilor întreceri sportive. În această vară, va avea loc în România ”Campionatul Mondial de Polo U20 – 2023”, care va reuni 20 de echipe, respectiv 500 de sportivi din toate colțurile lumii: Serbia, Spania, Ungaria, Grecia, Croația, Italia, Muntenegru, Japonia, Kazahstan, Uzbekistan, Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Argentina, Puerto Rico, Africa de Sud, Iran, Australia, Noua Zeelandă și România.

Competiția se va desfășura în perioada 08 – 18 iunie și va fi găzduită de Complexul Sportiv de Natație Otopeni. Evenimentul va fi un mijloc de promovare a imaginii Capitalei și a produselor culturale, artistice și turistice pe toate continentele, fiind transmis în direct în întreaga lume.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un Acord de colaborare între Primăria Capitalei, Societatea de Transport București și Federația Română de Polo.

De la preluarea mandatului, am încercat să stimulăm apariția evenimentelor importante în Capitală. Reamintesc faptul că au avut loc la București Campionatul European de Fotbal 2020, Campionatul Mondial de Baschet 3X3 pentru Tineret, prima etapă din Grand Chess Tour 2021, precum și evenimente naționale.”, a declarat Nicușor Dan.

Unde s-au desfășurat competițiile de până acum

Prima ediție a Campionatului Mondial de Polo U20 s-a ținut prima dată în Istanbul, Turcia, în anul 2001. De atunci, competiția a avut loc din doi în doi ani, ajungând acum la ediția cu numărul 12.

Competițiile au avut loc în Istanbul, Turcia (2001); Napoli, Italia (2003); Mar de Plata, Argentina (2005); Long Beach, California, SUA (2007); Sibenik, Croația (2009); Volos, Grecia (2011); Szombathely, Ungaria (2013); Almaty, Kazahstan (2015); Belgrad, Serbia (2017); Kuwait City, Kuwait (2019); Praga, Cehia (2021).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE