Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Laurențiu Neamțu și Gabriel Cireașă, bucătarii care au gătit pentru vedete precum Celine Dion, Michel Jordan și Tiger Woods

Au lucrat în bucătării de top ale unor restaurante premiate cu stele Michelin, aflate în marile orașe ale lumii. Au gătit pentru vedete precum Celine Dion, Michel Jordan și Tiger Woods, dar și pentru multe altele.

Vorbim despre doi bucătari brașoveni care s-au bucurat de succes în străinătate, dar care s-au întors în România să profeseze și să ridice restaurantele noastre la un alt nivel. Echipa Euronews i-a cunoscut pe Laurențiu Neamțu și Gabriel Cireașă în bucătăria unui hotel de cinci stele.

Laurențiu Neamțu, bucătarul care a gătit pentru Celine Dion sau Michael Jordan

Laurențiu Neamțu are 35 de ani și a lucrat 13 ani în străinătate în restaurante cu stele Michelin. Unul dintre visurile sale a fost să ajungă la New York. Și a ajuns, într-o locație exclusivistă unde a gătit pentru vedete de top. A fost chiar acasă la Celine Dion unde a pregătit meniul pentru mai multe evenimente private.

Laurențiu Neamțu, bucătar șef: ”Am lucrat în țări precum Cipru, Italia, Statele Unite 8 ani, am lucrat o bună parte în America pentru country club, erau foarte multe vedete. Găteam pentru Celine Dion, Michael Jordan, am fost la nunta lui și am gătit.”

E căsătorit cu o fată pe care a cunoscut-o în urmă cu 20 de ani și împreună au o fetiță. În 2019 a renunțat la un salariu de mii de dolari pe lună în străinătate și s-a întors acasă, la familie.

Laurențiu Neamțu, bucătar-șef: ”Aveam o dorință în mine practic să mă întorc în România, în țara mea natală, aici m-am născut, simt că aici îmi e locul, acasă. Peste tot unde am lucrat în lume nu am simțit să mă stabilesc în acea țară.”

Laurențiu este acum chef în restaurantul unui hotel de cinci stele din Brașov. Aici ne-a prezentat unul dintre preparatele de top din meniu.

Gabriel Cireașă, bucătar cu peste 20 de ani experiență care a gătit pentru VIP-uri din SUA

În bucătăria aceluiași restaurant executive chef este Gabriel Cireașă. La cei 36 de ani pe care îi are se poate mândri deja cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul gastronomiei. Timp de trei ani a gătit și pentru VIP-uri din Statele Unite ale Americii.

Gabriel Cireașă, executive chef: ”Lucram pe perioada de vară în New York și pe perioada de iarnă în Florida și tot așa timp de trei ani de zile. Nu prea am lucrat în față cu publicul, lucram în spate, eram omul de la mâncarea caldă, așa îmi spunea șeful bucătar, iar acolo erau foarte multe celebrități.”

În străinătate a fost alături de soție, dar dorul de părinți și de casă i-a făcut să se întoarcă în România.

Gabriel Cireașă, executive chef: ”Ajunsesem aproape la vârsta de 30 de ani și ne-am zis că e timpul să facem un copil, lucru care s-a și întâmplat după puțin timp. Și dorul de familie și de casă.”

A pornit de jos, dar acum se bucură de locul în care a ajuns din punct de vedere profesional. Gătește non-stop, iar pe lângă asta este atent ca fiecare preparat care pleacă din bucătăria restaurantului să fie făcut perfect până în cel mai mic detaliu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE