Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul florilor, în Bruxelles. Evenimentul marchează 125 de ani de la nașterea lui René Magritte, celebrul pictor suprarealist

Pentru câteva zile, 11-15 august 2023, Bruxelles este capitala europeană a florilor. Centrul istoric al orașului a fost decorat de mai mulți artiști care participă la festivalul Flowertime.

În Piața Mare, principala atracție turistică din Bruxelles, va fi instalat un imens covor de flori. A fost schimbat și decorul în biroul primarului din Bruxelles care se află într-o clădire în stil neogotic.

În centrul vechi al orașului Bruxelles au fost instalate sculpturi din lemn care înfățișează elefanți în mărime naturală. Floriștii le-au decorat și au creat un tablou suprarealist.

Dennis Van Der Meer, artist floral: „Nu te aștepți să găsești elefanți aici, în centrul orașului Bruxelles, în Piața Mare. Este ceva incredibil. Este ceva suprarealist, a părut inițial o glumă, dar ne-a reușit.”

În acest an, festivalul florilor aduce un omagiu suprarealismului belgian cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la nașterea lui René Magritte. Artiștii care au primit permisiunea de a decora clădirea primăriei au ținut cont de tematica anunțată de organizatori.

Nele Ost, artist floral: „În primul rând, am avut nevoie de timp pentru a primi toate autorizațiile. Pot spune că au fost câteva săptămâni de muncă. Apoi, am ales florile pentru compoziție. Deci, suntem în biroul primarului, așa că am ales o lucrare suprarealistă”.

Celine Vandenberghe, artist floral: „Am folosit flori uscate și păpădii pe care le-am legat cu un fir subțire. Am vrut să creăm un cadru de basm, un aspect suprarealist. Când privești de aproape, decorul pare că plutește”.

Primăria orașului Bruxelles este un simbol al orașului. Clădirea a început să fie construită în 1402, apoi a fost restaurată de câteva ori. Fațada este decorată cu 200 de statui mici care îi reprezintă pe Ducii si Ducesele de Brabant, cei care au condus ducatul între anii 580 si 1564.

Leila Vansumere, artist floral: „Este un loc diferit. Nu ai o astfel de ocazie în fiecare zi, deci e ceva drăguț. Am fost inspirată de picturi, de culori. Am folosit și culoare atunci când am creat compoziția”.

În cadrul festivalului Flowertime, în Piața Mare a orașului Bruxelles va fi instalat și un covor imens de flori, cu suprafața de peste 1600 de metri pătrați. Evenimentul se organizează o dată la doi ani și adună zeci de mii de turiști.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE