Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul florilor în București. Vizitatorii pot admira 13 grădini senzoriale amenajate în parc

Iubitorii de plante se pot delecta la sfârșitul acestei săptămâni la cel mai mare targ de flori din țară. Festivalul Florilor își primește vizitatorii, tineri, copii și bătrâni în Parcul din Drumul Taberei.

550 de metri pătraţi din interiorul Parcului Moghioroș au fost transformați de studenții de la facultatea de Urbanism în 13 grădini tematice impresionante, cu mii de flori, așa acum numai în alte țări am mai văzut. Grădina Romantică este cea mai apreciată. Cu balansoar, pian și multe soiuri exotice de trandafiri. Oamenii intră acolo să se bucure de parfumul și frumusețea florilor chiar și pentru câteva clipe. Nu pleacă nimeni fără câteva poze care să le amintească de mica Olandă din București.

Sorina Rusu, lector peisagist, Facultatea de Urbanism: ”Grădinile tematice sunt foarte variate, fiecare prezintă o anumită tematică și sunt plante perene, plante cu flori, până la arbori și arbuști în funcție de tematica aleasă.”

”Am ieșit la plimbare. Am ieșit să-i fac ei poze, pentru că îi plac foarte mult florile și îi place foarte mult să se afle în centrul atenției”, spune un vizitator.

De la festivalul florilor nu lipsesc creațiile inedite. care au atras trecătorii ca un magnet. De exemplu, mașina îmbrăcată în flori, creată de peisagiști și artiști cu multă experiență în spate.

55 de expozanți sunt prezenți la festival cu fel și fel de aranjamente care să-i ademeneacsă pe vizitatori să nu plece acasă fără un suvenir. Standul cu flori albastre a reușit pe deplin asta.

”Sunt superbe, atât de frumoase încât am crezut că sunt artificiale. O idee superbă, sunt extraordinare, ceva unic, n-am mai văzut până acum”, spune o vizitatoare.

Dacă unele persoane au venit doar să admire florile, altele au ales să-și îmbogățească propria grădină.

Festivalul dedicat florilor continuă până duminică seară, iar intrarea este gratuită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE