Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Britanicii se pregătesc pentru încoronare. Suvenirele cu tradiționalul mesaj ”God Save the King” sunt la mare căutare

A început numărătoarea inversă pentru cel mai mare eveniment al britanicilor din acest an: încoronarea Regelui Charles al III-lea, ceremonie care va avea loc la 6 mai. Pentru a marca evenimentul, micii antreprenori din industria ceramicii au început să lucreze la seturi de veselă și servicii de ceai inscripționate cu tradiționalul ”God Save the King”.

O fabrică dintr-un orășel din centrul Angliei, cu o lungă tradiție în confecționarea de cești și veselă din porțelan începută în 1888, lucrează de zor pentru a face față comenzilor tot mai mari. Comercianții vor să profite de evenimente și să scoată la vânzare o nouă colecție de suvenire cu Regele Charles. Comenzi vin și din Statele Unite ale Americii și Noua Zeelandă.

De departe, este cel mai amplu proiect la care au lucrat, spune directorul fabricii.

Jason Simms, Director Duchess China 1888: Suntem foarte mândri de ceea ce am realizat. Cred că a fost o provocare de a face ceva care să se potrivească cu Regele. Dar simțim că am făcut dreptate și că am creat ceva care va fi un obiect de colecție, de care oamenii se pot bucura, dar și ceva practic pe care să îl pui într-un dulap.

Pregătirile pentru evenimente aduc și puțină nostalgie, cu gândul la regretata regină Elisabeta.

Jason Simms, Director Duchess China 1888: Întotdeauna mă gândesc la vremea când eram tânăr și era jubileul Reginei și toată lumea obișnuia să aibă astfel de lucruri și probabil că ne-a dus puțin înapoi la vremurile bune de odinioară și sperăm că acele vremuri se întorc pentru o mulțime de industrii.

Designul pentru noile produse este inspirat de colecția de porțelanuri din anii 1930, când a fost încoronat regele George al IV-lea. Noua serie de căni și farfurii poartă steagul britanic și sunt inscripționate cu tradiționalul ”God Save the King”. Prețurile pentru o astfel de cană sau casetă decorativă variază între 25 și 50 de lire. Industria de ceramică a fost puternic afectată în ultimii ani atât de Brexit, cât și de pandemia de coronavirus.

Tot cu ocazia încoronării va fi lansat un nou roman din celebra serie James Bond. Cartea se va intitula ”On his Majesty’s Secret Service”. Acțiunea romanului se petrece cu două zile înainte de încoronare. Celebrul agent 007 are misiunea de a dejuca un atentat care ar urma să aibă loc chiar în ziua ceremoniei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE