Educația moral politică a oamenilor este făcută în mod tradițional mai mult la biserică decât în școală, spune analistul politic Andrei Țăranu.
Acesta subliniază că biserica a fost întotdeauna apropiată de un partid politic. În plus, deciziile oficiale par să aibă doar un efect limitat.
”Asta cu Sfântul și not este un discurs oficial care, din nefericire, am impresia că nu are niciun fel de niciun fel de atenție în rândul clerului ortodox. În Biserica Ortodoxă, în România are o foarte mare putere de seducție, o putere de atrage o parte din populație și de a o educa într-un fel sau altul.
Că până la urmă, educația moral-politică în România este făcută mai mult la biserică decât în școală. Ajungem în situații de genul ăsta care, dacă acum încă parexcentricep, s-ar putea ca după 19 mai să devină regula și nu excepție. Biserica.
Am fost, dincolo de ipocriziile oficiale, totdeauna aproape de diverse partide politice din România. Practic, din 1990 însă din 2018, când referendum pentru familie, Coaliția pentru familie n-a mai primit în final sprijinul pentru pentru referendum și referendum, a căzut din cauza de neparticipare a cetățenilor.
Din momentul ăla, biserica s-a reorientat politic și s-a reorientat pre-aceste partide, haideți să le spunem extremiste.”, a declarat Andrei Țăranu.
Arhiepiscopul Tomisului a ținut o slujbă în sediul partidului AUR din Constanța și i-a binecuvântat pe George, Anamaria și Călin. Teodosie a spus că speră să se revadă cu toți cei prezenți la slujbă, după alegeri, când va fi un rezultat bun și sănătos.
Imaginile au fost surprinse de jurnaliștii Ziua de Contanța. Biserica Ortodoxă Română a reafirmat că nu susține niciun candidat în campania electorală.