Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente masive ale Rusiei în estul Ucrainei. Zelenski: „Cele mai crâncene lupte se dau în regiunea Donețsk”

Rusia a lansat, duminică, aproape 400 de atacuri în estul Ucrainei, în cadrul unei ofensive cu tiruri de artilerie, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Trupele ruse au fost repoziționate pentru a-și consolida pozițiile în regiunile Donețk și Lugansk, după retragerea din orașul Herson.

Liderul de la Kiev i-a avertizat pe cetățenii ucraineni că numărul bombardamentelor Rusiei este extrem de mare.

„Ca și până acum, cele mai crâncene bătălii se duc în regiunea Donețk. Deși astăzi sunt mai puține atacuri din cauza deteriorării vremii, numărul ocaziilor de bombardament rusesc rămâne, din păcate, extrem de mare.

În regiunea Lugansk - încetul cu încetul avansăm cu luptele. Până în prezent, de la începutul zilei, au avut loc aproape 400 de ocazii de bombardament în est”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

Referitor la poziționarea militarilor în sudul țării, Zelenski a afirmat că militarii ucraineni „controlează linia de front, distrugând în mod constant și foarte calculat potențialul forțelor de ocupație”.

Orașul Nikopol din sudul Ucrainei a fost bombardat duminică noaptea de forțele ruse, au anunțat autoritățile locale. Atacurile ar fi vizat o zonă rezidențială, iar un bărbat de 78 de ani a fost rănit, conform publicației Kiev Independent.

Bombardatele ruse au ca scop diminuarea resurselor de apărare antiaeriană ale Kievului, a avertizat sâmbătă un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului.

Intensificarea atacurilor cu rachete ale Rusiei în Ucraina este parțial concepută pentru a epuiza rezervele de apărare aeriană ale Kievului și pentru a obține dominarea cerului, a declarat sâmbătă un înalt oficial al Pentagonului.

Ministrul britanic al Apărării: Rusia își regrupează trupele în apropierea orașului Svatove din Lugansk

Armata rusă vrea să-și reconsolideze pozițiile defensive cu ajutorul unor rezerviștilor mobilizați și slab pregătiți în jurul localității Svatove din regiunea Luhansk, în nord-estul Ucrainei, a precziat Ministerul britanic al Apărării.

În condițiile în care linia de front rusă ar fi mai ușor de apărat de-a lungul malului estic al râului Nipru, zona din jurul localității Svatove este, cel mai probabil, una vulnerabilă pentru forțele ruse, se arată în cel mai recent raport al serviciilor de informații britanice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE