Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bojdeuca lui Ion Creangă s-a redeschis. Cât va costa biletul de intrare

După doi ani de restaurare, Bojdeuca lui Ion Creanga de la Iași și-a deschis ușa pentru vizitatori. În ultima lună lucrarile de restaurare au stârnit controverse. Exista și o ancheta în curs a ministerului Culturii.

Până în acest moment nu au fost comunicate concluziile anchetei care s-a desfășurat la Bojdeuca lui Creanga și care a fost supravegheată de o comisie specială.

Bojdeuca pare să fi păstrat obiectele vechi și se regăsește chiar și un baston al lui Ion Creangă, agățat de perete.

Autoritățile județene se așteaptă ca raportul să fie unul favorabil și subliniază că acolo realitatea nu este cea care s-a tot discutat.

Mai ales în mediul online au fost controverse în ultima lună, s-a spus că au fost montate termopane însă este o tâmplărie din lemn vechi.

Ușile au fost restaurate chiar de specialiști de la Palatul Culturii, nu există parchet așa cum s-a tot vehiculat, este o podea din lemn.

Atât autoritățile județene cât și reprezentantul firmei de construcții spun că nu au ce să își reproșeze pentru acest proiect.

Vineri au ajuns și primii turiști care s-au bucurat de ce au găsit, iar de asemenea au fost prezenți și colindători.

În weekendul acesta (16-17 decembrie) intrarea va fi gratuită, însă după aceea, un adult va plăti 15 lei pentru a vizita Bojdeuca, care este primul muzeu literar din România și care anual adună zeci de mii de turiști.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE