Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bilete de tren gratuite în Europa pentru tineri. Ce este Discover EU și cine sunt persoanele eligibile să participe în program

Comisia Europeană a lansat înscrierile DiscoverEU, programul prin care 35 000 de tineri vor primi un permis de călătorie de cale ferată pentru a explora Europa.

În total, până în prezent, peste 6400 de tineri români au câștigat un astfel de permis.

Înscrierile sunt deschise pentru candidații din țările participante la programul Erasmus+, începând de astăzi de la prânz și până pe 25 octombrie la prânz.

Cum te poți înscrie în program

Pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret. Trebuie să caute traducerile disponibile pentru link, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări și la încă o întrebare suplimentară.

Candidații care au completat cu succes quizul de selecție, născuți în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2004, vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Odată cu Anul european al tineretului, a fost majorat numărul de permise de călătorie. Anul acesta sunt puse la dispoziție în total 70 000 de permise. DiscoverEU face acum parte din Erasmus+, ceea ce face să fie eligibili și participanți din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Beneficiarii se vor bucura în continuare de avantajele unui card de reduceri cuprinzând peste 40 000 de posibilități de reduceri pentru transport public, activități culturale, cazare, alimente, sporturi și alte servicii disponibile în țările eligibile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE