Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bilanțul victimelor după prăbușirea unei părți a ghețarului Marmolada a crescut la 9 morți

Bilanțul victimelor după prăbușirea unei părți a ghețarului Marmolada, în Alpii italieni, a crescut de la șapte la nouă morți. Autoritățile locale au anunțat descoperirea a încă două corpuri și spun că mai caută încă trei oameni. Pentru găsirea lor sunt folosite elicoptere și drone.

Familiile victimelor acuză autoritățile că au permis explorarea ghețarului, deși acesta era instabil. Există mărturii că în ultimele săptămâni ghizii montani din zonă au atras atenția încontinuu că ghețarul se topește rapid din cauza temperaturilor foarte ridicate.

O bucată mare de ghețar alpin s-a desprins luni și a alunecat pe un versant din Alpii italieni.

Bucata desprinsă din ghețarul Marmolada s-a prăbușit peste un traseu turistic

Bucata desprinsă din ghețarul Marmolada din nordul Alpilor italieni, s-a prăbușit peste un traseu turistic, foarte popular, și a cauzat moartea a șase persoane și rănirea altor opt.

Încercările de căutare și salvare a supraviețuitorilor au implicat câini antrenați pentru astfel de operațiuni și cinci elicoptere. Salvatorii au spus că blocurile de gheață continuă să se prăbușească.

Răniții au fost transportați cu avionul la mai multe spitale din regiunile Trentino-Alto Adige și Veneto, potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de salvare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE