Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden: reduceri pentru serviciile de internet de mare viteză

Administrația Biden a anunțat luni că 20 de companii de internet vor oferi servicii la preț redus persoanelor cu venituri mici, potrivit AP.

Președintele Biden și vicepreședintele Harris au colaborat cu democrații și republicanii pentru a crea Programul de conectivitate la prețuri accesibile.

Extinderea accesului la internet, o prioritate

Pachetul de infrastructură de 1 trilion de dolari aprobat de Congres anul trecut a inclus finanțare de 14,2 miliarde de dolari pentru Programul de conectivitate la prețuri accesibile.

Zeci de milioane de gospodării americane își vor reduce costurile serviciilor de internet cu până la 30 USD/lună (sau 75 USD/lună pe pământurile tribale).

Biden a făcut ca extinderea accesului la internet de mare viteză în zonele rurale să fie o prioritate. El a vorbit în mod repetat despre familiile cu venituri mici care s-au chinuit să găsească soluții pentru perioada în care copiii lor trebuiau sa participe la școala online.

Cele 20 de companii de internet care au acceptat să-și reducă tarifele pentru consumatorii eligibili oferă servicii în zonele în care locuiește 80% din populația SUA, inclusiv 50% din populația rurală, potrivit Casei Albe.

Companiile participante care oferă servicii pe terenuri tribale au tarife de 75 USD în acele zone, echivalentul subvenției guvernamentale federale în acele zone.

Companiile participante

Furnizorii sunt Allo Communications, AltaFiber (și Hawaiian Telecom), Altice USA (Optimum și Suddenlink), Astound, AT&T, Breezeline, Comcast, Comporium, Frontier, IdeaTek, Cox Communications, Jackson Energy Authority, MediaCom, MLGC, Spectrum (Charter Communications). ), Starry, Verizon (numai Fios), Vermont Telephone Co., Vexus Fiber și Wow! Internet, cablu și TV.

Gospodăriile americane sunt eligibile pentru subvenții dacă veniturile lor sunt de 200% sau sub nivelul federal de sărăcie.

O gospodărie mai poate fi eligibilă dacă un membru al familiei lor participă la alt program, inclusiv Programul de asistență pentru nutriție suplimentară, Asistență federală pentru locuințe publice și pensie pentru veterani și beneficii pentru supraviețuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE