Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

BIAS se amână pentru 4 septembrie. Motivul amânării este vremea nefavorabilă

BIAS, cel mare show aviatic din România, se amână cu o zi, din cauza vremii. Evenimentul va avea loc mâine, începând cu ora 10. Este pentru prima oară după o pauza de doi ani când se reia tradiția acestui spectacol aviatic, organizat pe platforma Romaero din Băneasa. Piloții au început deja antrenamentele oficiale.

Forțele Aeriene Italiene sunt prezente la show-ul aviatic cu trei aeronave diferite, inclusiv avionul supersonic Eurofighter Typhoon. În premieră, vor face acrobație cu avionul militar de transport de tip Spartan.

Șoimii României, formația de acrobație aeriană a Aeroclubului României, vor participa cu șase avioane. Ei vor împărți cerul cu piloți militari români care se vor afla la manșa elicopterelor și avioanelor de tip F-16.

George Rotaru – director Aeroclubul României: Ne bucurăm că acest eveniment a revenit. A fost o muncă de câteva luni, multe documente în spate pentru a avea BIAS - un program continuu de la 10 dimineața, până la 8 seara.

Valentin Iordache - purtător de cuvânt BIAS 2022: Recomandarea noastră e s[ nu vina cu autoturismul pentru că nu sunt locuri de parcare în zonă, nici gratuite, nici plătite, să își ia haine adecvate condițiilor meteo, protecție solară, dar și haine ceva mai grosuțe, dacă vremea va fi mai puțin plăcută.

Printre cei 150 de piloți care participă la BIAS se află și lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion Mondial la acrobație. Acesta vine atât de des la show-ul aviatic din Băneasa încât deja a învățat poezii în românește.

Jurgis Kairys – multiplu campion: A fost dificil de organizat, dar viața merge înainte. Sunt multe țări prezente aici. Sunt aici din Lituania, pot să vorbesc și în românește dacă vreți. Bună ziua!, Cățeluș cu părul creț fură rața din coteț și se jură că nu o fură dar l-am prins cu rața-n gură.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 septembrie, pe platforma de la Romaero va fi deschisă o expoziție de aeronave, începând cu ora 12.00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE