Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încep exercițiile militare ruso-chineze. Se vor desfășura în șapte poligoane de tragere din estul îndepărtat al Rusiei

50 de mii de soldați și peste 60 de nave de război iau parte începând de astăzi, 1 septembrie, la exercițiile militare Vostok 2022, din estul Rusiei. La exercițiile comune se alătură țări precum China, India și Siria.

Ministerul rus al Apărării a declarat că exercițiul va avea loc în perioada 1-7 septembrie în diferite zone din Orientul Îndepărtat al Rusiei și Marea Japoniei. Vor fi implicați peste 50.000 de soldați, peste 5.000 de unități de armament și 60 de nave de război.

Alexander Gabuev, analist politic la Carnegie Moscow Center, a explicat că China vrea să demonstreze Rusiei că este în continuare un partener de încredere: „Primul element pentru Beijing este să demonstreze Moscovei că China rămâne în continuare un partener de încredere. Da, este posibil ca unele companii chineze să respecte sancțiunile. Da, China nu iau măsuri radicale pentru a ajuta Moscova, inclusiv pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, China este un partener de încredere cu care se consolidează cooperarea militară și pe care se poate conta”.

Exercițiile vor avea loc în șapte poligoane de tragere din estul îndepărtat al Rusiei

La exerciții vor participa trupe din China, India, Laos, Mongolia, Nicaragua, Siria și alte câteva țări care au făcut parte din Uniunea Sovietică. Antrenamentele militare vor include trupe rusești aeropurtate, bombardiere cu rază lungă de acțiune și avioane militare de marfă, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Ministerul a precizat că marina rusă și cea chineză vor "exersa acțiuni comune pentru a proteja comunicațiile maritime, zonele de activitate economică maritimă și pentru a oferi sprijin trupelor terestre în zonele litorale" din Marea Japoniei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE