Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, în elita tenisului de masă european. Președintele federației: Ne-am pregătit mult, ne-am dorit să avem rezultate

Publicat de: Euronews

Victorie pentru România la Campionatul European de tenis de masă de la Munchen. Sportivele românce au urcat pe toate cele trei trepte ale podiumului de premiere în proba de dublu feminin.

Echipa formată din românca Bernadette Szocs și austriaca Sofia Polcanova a câștigat medalia de aur, în finala compețiției, după ce s-a impus în fața cuplului format din româncele Elizabeta Samara și Andreea Dragoman. Cele din urmă au obținut medalia de argint, în timp ce românca Adina Diaconu, alături de partenera sa care reprezintă Spania, Maria Xiao, a reușit să cucerească medalia de bronz.

Campioana europeană, Bernadette Szocs, a vorbit la Euronews despre experiența ei.   

”A fost foate greu, pentru că am depus foarte multă muncă și nu am cedat nicio secundă. Am avut niște meciuri la competiții trecute la care am jucat mai slab și totuși nu m-au doborât, mi-a dat motivația să muncesc și mai mult, și să corectez la antrenament ceea ce nu am făcut bine. Munca nu te minte niciodată, sunt mândră de mine că am reușit să adun cele două medalii la Campionatul European și nu vreau să mă opresc aici”, a spus sportiva.

”Ne-am pregătit mult, ne-am dorit mult să avem rezultate la aceste campionate europene și iată că munca întotdeauna e rasplatită. E un lucru extraordinar, astăzi, când, de fapt, 3 cupluri erau în primele 8, apoi am ajuns în semifinală. Deja ne-am dat seama că vom ocupa podiumul aur, argint, bronz”, spune Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE